juni 16, 2024
welvaartsbewustzijn

Welvaartsbewustzijn, Tips voor de juiste mindset

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Denk je dat je geboren bent voor grote voorspoed of ben je voor een dubbeltje geboren en zul je nooit een kwartje kunnen worden? Hoe staat het met je welvaartsbewustzijn? Bezit je de juiste mindset om te bereiken wat je maar wilt?

Zeker weten dat je iets kunt en er vertrouwen in hebben dat je het ook haalt, is een krachtig middel om daadwerkelijk jouw doelen te halen. Lees verder en leer alles over de juiste mindset.

Wat is welvaartsbewustzijn?

De naam zegt het eigenlijk al. Je bent je bewust van welvaart. Dit betekent dat je er vanuit gaat dat er overvloed is voor iedereen. Jij weet dat je uiteindelijk genoeg geld zult hebben om te doen en laten wat je wilt. Als je hieraan denkt wordt je al blij en gelukkig en je vertrouwt erop dat je op de goede weg bent.

Misschien allemaal een beetje hocus-pocus voor jou als nuchtere Nederlander, maar het bewijs dat een goed welvaartbewustzijn nodig is om succes te behalen is overal te vinden. Rijke en succesvolle mensen denken in kansen en overvloed. Ze denken niet aan schaarste en armoede. Al gaat het nog zo slecht met de economie, er zijn altijd kansen voor mensen die er voor open staan en de juiste mindset hebben.

welvaartsbewustzijn - mindset

Armoede bewustzijn

Het tegenovergestelde van welvaartsbewustzijn is armoede bewustzijn. Dit wil zeggen dat je er vanuit gaat dat je voor een dubbeltje geboren bent en nooit een kwartje zult worden. Je werkt je hele leven om te overleven, met weinig uitzicht op wat geluk en extra geld.

Je denkt alleen maar aan beperkingen en schaarste, want rijkdom en succes is alleen voor andere mensen weggelegd die meer ‘geluk’ hebben of zich met duistere zaakjes bezig houden. Met deze denkwijze zul je nooit iets kunnen bereiken in het leven.

Als je dan toch mag kiezen, zou ik dus voor welvaartsbewustzijn gaan. Het is misschien moeilijk te bevatten, maar als je anders denkt, zullen ook je resultaten veranderen. Het is maar net hoe je tegen de dingen aankijkt.

Geld is belangrijk

Er zijn mensen die zeggen dat geld niet belangrijk is. Dat ze helemaal niets om geld geven en dat is natuurlijk hun goed recht, maar ik wed dat hun groentenman, bakker en slager hier heel anders over denken. Je kunt er nu eenmaal niet omheen dat je in een moderne maatschappij afhankelijk bent van geld.

Zolang je niet ergens in de rimboe woont zonder elektriciteit en belastingen, zal geld altijd een rol in je leven blijven spelen. Je kunt dus maar beter zorgen dat je er genoeg van hebt, zodat je kunt leven op jouw manier!

Hoeveel heb je nodig?

Het is natuurlijk aantrekkelijk om gelijk te roepen dat je multimiljonair wilt worden, maar hoeveel heb je echt nodig? Pak een pen en papier en schrijf precies op hoe jij wilt leven. Schrijf de bedragen erachter en kijk wat er onderaan de streep tevoorschijn komt.

Het bedrag wat hier uitkomt is dan jouw financiële doel! Als je weet hoeveel je nodig hebt, kun je hier mee aan de slag gaan.

Heb je een goed welvaartsbewustzijn, dan zie je dit bedrag als mooie uitdaging. Overheerst bij jou de gedachte aan armoede, dan zal het niet meevallen om dit doel vast te blijven houden. Je geeft het dan gelijk op, want zoveel geld ligt toch buiten jouw bereik.

Visualiseren

Nu gaan we een stapje verder en sommigen van jullie haken misschien af bij deze gedachten, maar visualiseren is een sterk middel om je doelen te behalen. Het is een feit dat alles wat er in de wereld is, ooit door iemand bedacht is.

Neem jouw doel in gedachten met zoveel mogelijk details en beeld je eigen in dat je het al bereikt hebt. Hoe voel je je dan? Wat zie, hoor en ruik je allemaal?

Onderbewustzijn

Je onderbewustzijn kent niet het verschil tussen fictie en werkelijkheid. Als je dus met zoveel mogelijk details jouw doel voor je ziet en er een flinke dosis emotie bij stopt, zal jouw onderbewustzijn denken dat het waar is.

Als je dit vaak genoeg doet, wordt het een gewoonte en gaat je onderbewustzijn manieren vinden om jouw doel werkelijkheid te maken. Je krijgt bijvoorbeeld goede ideeën of je komt de juiste mensen tegen die jou verder kunnen helpen.

Verwacht overvloed

Verwacht en ga ervan uit dat je jouw doel gaat halen. Je weet 100% zeker dat je het kunt en dat het ook daadwerkelijk gaat lukken. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat je bereikt wat je wilt.

Als je er niet op vertrouwd dat je het kunt, zal het nooit lukken. Geloof er voor de volle 100 procent in en de kansen zullen op je pad komen.

overvloed

Actie ondernemen

Dat visualiseren en verwachten is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar als je in je luie stoel gaat zitten, gaat er niks gebeuren. Het is wel de bedoeling dat je actie onderneemt als de kans zich voordoet. Grijp die kans of dat briljante idee met beide handen aan en ga ervoor!

Als je het bij visualiseren houdt, ga je nooit je doel bereiken. Dan blijft het een droom in plaats van een doel om naartoe te werken.

Dit is gelijk ook het moeilijkste stukje, want iedereen kan van alles fantaseren en plannen maken, maar het ook waarmaken is een ander verhaal.

Met stapjes tegelijk

Als je precies weet wat je wilt, moet je ervoor zorgen dat je elke dag iets doet waardoor je een stapje dichterbij jouw doel komt. Je hoeft er geen uren aan te besteden, als je maar voelt dat je steeds dichterbij komt.

Houdt de focus op je doel en dwaal niet teveel af. Zorg dat alles wat je doet in lijn ligt met jouw doel en hou je eigen niet bezig met randzaken. Hulp nodig? Check dan even deze ‘speciale pagina‘. Een e-cursus of goed boek over persoonlijke ontwikkeling kan jou net dat zetje in de goede richting geven!

Verwacht tegenslag

Verwacht dat er tegenslag op je pad komt, als je aan deze reis begint. Het is allemaal nieuw voor je en de weg zal zeer waarschijnlijk hobbelig worden. Is dit niet zo, dan heb je waarschijnlijk een te makkelijk doel gekozen.

Je komt als eerste jezelf tegen als je iets nieuws begint. In het begin ben je enthousiast, maar als de resultaten uitblijven geven veel mensen de moed al op. Denk eraan dat geld niet het hoofddoel is. Als je succes hebt, komt het geld vanzelf. De weg er naartoe is net zo belangrijk.

Ook moet je niet verwachten dat je vrienden en familie voor de volle 100% achter je staan. Jouw naasten willen je namelijk beschermen tegen de grote boze wereld en begrijpen vaak niet waarom je iets doet wat totaal buiten je comfortzone ligt.

Volharding

Houdt je doel voor ogen en laat je door niemand stoppen als je voelt dat je op de juiste weg zit. Zeg niet dat je geen tijd ervoor hebt, want iedereen heeft 24 uur per dag de tijd, het is maar net hoe je die tijd wilt indelen. Sta bijvoorbeeld een half uurtje eerder op of kijk wat minder lang tv ‘s-avonds.

Je kunt altijd wel de tijd vinden om aan jou visie te werken en als je het op een vaste tijd doet, zul je zien dat het uiteindelijk een gewoonte wordt.

Vertrouwen

Als je elke dag met je droom bezig bent, kweek je het vertrouwen  om het tot een goed einde te brengen. Zoals je overvloed moet verwachten, zul je het vertrouwen moeten hebben dat je het kunt.

Kijk naar hoe andere succesvolle mensen het doen. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Blijf leren

Om een goed welvaartsbewustzijn te kweken en te behouden, zul je moeten blijven leren. Wordt steeds beter in hetgeen je doet zodat je een expert wordt op jouw vakgebied. Boeken over persoonlijke ontwikkeling kunnen jou in de juiste richting duwen en zorgen dat je door blijft gaan tot je doel bereikt is.

rijk worden met Bob Proctor

De strategieën die ik hier besproken hebt, komen voor het grootste gedeelte uit het boek “Je bent rijk geboren” van Bob Proctor. Lees dit boek zo vaak je kunt en je zult zien dat jouw gedachten zich langzaam bewegen van een armoede bewustzijn naar een een welvaartsbewustzijn.

En als je eenmaal door hebt dat er genoeg is voor iedereen en dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, heb je de juiste mindset te pakken om de wereld te gaan veroveren.

Laat in de reacties hieronder weten hoe jij over geld denkt! Heb je de juiste geld “mindset” al te pakken of ben je nog zoekende?

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie