juni 16, 2024
Financiële planning uitgelichte afbeelding

Stap 7: Financiële planning

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Rijk en succesvol worden is natuurlijk best aardig, maar als het er aan de andere kant allemaal weer uitvliegt heeft het nog weinig zin. Financiële planning is dus iets wat niet mag ontbreken in dit stappenplan op weg naar een beter leven.

Stap 7 leert jou de basis hoe je met je geld (wat je bespaart of extra verdient), om zou moeten gaan.

Om bij stap 1 te beginnen, klik je hier!

Betaal jezelf eerst

Het basisprincipe van een goede financiële planning is, dat je jezelf als eerste betaald. Veruit de meeste mensen denken pas aan sparen als alle rekeningen zijn betaald. Velen komen er dan achter dat er nauwelijks iets overblijft en schuiven het spaarplan weer een maandje op.

Wil je een goede basis leggen? Betaal dan eerst jezelf zodra je salaris binnen is. Een goede tip is om dat automatisch te laten overmaken naar je spaarrekening. Hoef je er ook niet elke maand zelf aan te denken.

Minimaal 10%

Zorg dat je minimaal 10% van je salaris kunt sparen. Als dat niet lukt, moet je een manier zoeken om extra geld te verdienen of om minder uit te geven (Ultieme bespaartips).

Zelf heb ik jaren geleden met de baas overlegd dat ik ‘s-ochtends eerder zou beginnen en niet elk kwartiertje wat ik langer bleef op zou schrijven als overuren.

Door deze kleine aanpassing, ging ik netto gelijk 10% meer verdienen, zodat ik elke maand die loonsverhoging in één keer kon sparen. Mijn levensstandaard bleef dus hetzelfde, maar nu kon ik een mooie buffer opbouwen.

financiële planning persoonlijk succesje

Wat is nu een goede financiële planning?

Zoals in ‘De rijkste man van Babylon‘ wordt aangegeven, is het verstandig om voor een goede financiële planning te zorgen. Spaar 10% en als je schulden hebt, komt daar nog eens 20% bovenop. De kunst is dan te leven van 70%. Je schulden worden langzaam afbetaald en omdat je eerst jezelf betaalt, wordt je steeds rijker.

Als je helemaal schuldenvrij bent, hou je dus 30% over. Dan gaat het helemaal snel.

Spaarpotjes

Je kunt het ook nog een stapje uitbreiden door spaarpotjes in te stellen. Dit systeem van Eric Ho vereist eigenlijk dat je 50% van je salaris kunt sparen, maar dat is voor veel mensen (nog) niet realistisch. In de volgende stap laat ik je zien hoe je meer kunt gaan verdienen, maar voor nu gaan we uit van die 10% die je kunt sparen.

Je moet die 10% in 5 gelijke delen hakken.

  1. Het eerste deel gaat naar goede doelen. Rijke mensen geven namelijk veel weg. Je bent pas klaar om te ontvangen, als je bereidt bent ook wat weg te geven.
  2. Dit gedeelte gaat naar het ‘speel’ spaarpotje, dit is bedoeld om leuke dingen van te doen en dit potje moet elke maand leeg!
  3. 1/5 deel gaat naar je spaarrekening. Hier spaar je voor grotere aankopen zoals een nieuwe auto, bank of tv.
  4. Het 4e potje is om vast te zetten voor onvoorziene uitgaven. Zorg dat deze buffer groot genoeg is, zodat je tegenvallers op kunt vangen.
  5. Het laatste deel gaat naar het spaarpotje ‘investeringen’ en het is de bedoeling dat dit potje geld voor jou gaat opleveren.

Een goede geld-strategie is dus cruciaal als het gaat over rijk en succesvol worden. Op het moment dat je meer gaat verdienen, groeien deze spaarpotjes ook sneller. Je ‘mag’ meer opmaken per maand, je geeft meer weg, spaart meer en wat vooral belangrijk is: Je potje met investeringen groeit sneller.

Als je een goede investering heb gevonden met behulp van een financieel expert, gaat dit jou steeds meer geld opleveren en hoe meer geld, hoe sneller de spaarpotjes zich vullen.

Spaarpotjes systeem

Buffer

Het 4e spaarpotje is een hele belangrijke. Zorg voor genoeg geld als er iets stuk gaat of aan vervanging toe is. Het is best vervelend als je cv ketel ermee ophoudt en je geen geld hebt voor een nieuwe. Op de website van het Nibud kun je precies berekenen hoeveel geld je zou moeten hebben voor onvoorziene uitgaven.

In- en uitgaven

Het is ten alle tijden zeer aan te raden om een soort huishoudboekje bij te houden. Schrijf precies op hoeveel er binnenkomt en hoeveel er elke maand wordt uitgegeven. Op deze manier krijg je inzicht in je financiën en kun je aktie ondernemen als je ziet dat het veel goedkoper zou moeten kunnen.

De conclusie is dat je precies weet waar jouw geld blijft en dat je standaard jezelf betaald voordat alle rekeningen af worden geschreven.

Vergeet dus niet om elke maand (automatisch) jezelf eerst te betalen. Je wordt hierdoor steeds rijker en het is gewoon een goed gevoel als je zelf 10% houdt. Maak de maandelijkse begroting kloppend met de overige 90%.

Gefeliciteerd, je hebt nu een goede financiële planning waar je mee verder kunt.

ga een stap terug
volgende stap

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie