juli 14, 2024
Reviews

Hoe word ik rijk? Review van De Rijkste Man van Babylon

leeuw babylon

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Hoe word ik rijk? Dat is de brandende vraag bij veel mensen als het financieel even tegenzit. Sommige hoeven er nauwelijks iets te voor doen. Die rijden met hun 20 jaar al in een dikke auto en geven geld uit als water! Wil jij weten hoe ze dit doen?

In deze review ga je het antwoord vinden. Ik heb het antwoord in ieder geval wel gevonden en ben er flink op vooruit gegaan. Nu jij nog, dus lees snel verder

Het Babylonische rijk

Rond 1800-1900 v.Chr. is Babylon gesticht in een dorre vallei aan de rivier de Eufraat, zo’n 80 kilometer ten zuiden van het huidige Bagdad. Er waren geen bossen, mijnen of zelfs maar stenen te vinden. Landbouw was vanwege te weinig regenval ook geen optie hoewel de grond heel rijk was. Toch groeide Babylon uit tot de rijkste stad in de gehele omtrek.

Babylon bewijst wat een mens kan bereiken als hij moet roeien met de riemen die hij heeft. Babylonische ingenieurs plaatsten dammen in de Eufraat en groeven enorme irrigatiekanalen.

De geweldige oogsten die daarop volgden waren de beloning en al snel groeide de rijkdom van Babylon.

wandtekening babylon

Schrijver George Clason

Het boek De rijkste man van Babylon – zeven gouden regels voor welvaart & welzijn is geschreven door George Samuel Clason (7 November 1874 – 7 April 1957).

George was geboren in Louisiana, Missouri. In zijn leven was hij soldaar, zakenman en schrijver. Hij heeft ook 2 bedrijven opgericht. 1 van die bedrijven, The Clason Map Company, was verantwoordelijk voor de allereerste wegenatlas van de Verenigde Staten en Canada.

George Clason werd beroemd door zijn informele pamfletten. In die korte verhalen gaf hij aan hoe je financieel succesvol kunt worden.

De beste korte verhalen zijn samengebundeld en vormen het boek “de rijkste man van Babylon – 7 gouden regels voor welvaart en welzijn”

Dit boek werd als eerste uitgegeven in 1926.

George Samuel Clason overleed in 1957 op 82 jarige leeftijd.

De rijkste man van Babylon

Het verhaal begint met Bansir de wagenbouwer. In plaats van te werken aan de wagen van een rijke man, zit hij moedeloos op een muurtje na te denken.

Zijn vriend Kobbi de lier speler komt langs en hoort Bansir’s problemen aan. Beiden hadden een vak geleerd waarin ze uitblonken, maar toch waren ze altijd blut. Ze vragen zich af hoe Arkad, een vriend van hun, zo rijk heeft kunnen worden en besluiten hem te bezoeken.

Arkad vertelt dat hij is begonnen als klerk en dagenlang kleitabletten moest maken. Hij hield ook nooit geld over, tot hij een gouden tip kreeg van een rijk man.

Jaren later werd Arkad door de koning gevraagd om mensen op te leiden, zodat ook zij wisten hoe ze rijk moesten worden. Arkad voelde zich vereerd en begon les te geven in ‘Hoe word ik Rijk

7 Remedies tegen een lege knip

Arkad vertelde over de 7 manieren om nooit meer zonder geld te zitten. Deze 7 manieren kunnen nu nog steeds worden gebruikt om je vermogen op te bouwen.

  • houdt 10% van je inkomsten voor jezelf en leef van 90%
  • maak een goede begroting voor die 90%
  • laat die 10% voor je werken
  • zorg dat je inleg altijd verzekerd is
  • bezit een eigen huis
  • tref voorzieningen voor de oude dag
  • vergroot je vaardigheden zodat je meer gaat verdienen

10% is van jezelf

We zijn vaak niet meer dan een slaaf! Alles wat we verdienen gaat naar iemand anders toe. Naar de bakker, de slager, de hypotheekverstrekker, huurbaas en ga zo maar door. Aan het einde van je salaris hou je maand over zoals velen dat gekscherend zeggen. Het maakt niet uit hoeveel je verdient. Als je €100 meer krijgt per maand, is het toch snel uitgegeven als je niet uitkijkt.

Wil je er echt financieel op vooruit dan moet je beginnen met 10% van je salaris apart te zetten. Dat mag je houden en daar mag niemand aankomen. Zelf heb ik dit ook toegepast. Mijn uitgaven zoveel mogelijk gereduceerd en mijn inkomsten 10% opgekrikt door elke dag eerder te beginnen.

Ik weet dat meer of harder werken geen echt goede tip is om rijk te worden.

De allerrijksten zie je bijna nooit (hard) werken, die hebben vele geldstromen die 24/7 binnenkomen.

Voor mij was het op dit moment in mijn leven wel een ideale oplossing, zodat ik 10% van mijn salaris apart kan zetten. Op deze manier is het niet heel moeilijk om van 90% rond te komen, want feitelijk was er aan het bedrag niets veranderd ten opzichte van het jaar ervoor.

Leven van 90%

De 90% is dan om alle rekeningen te betalen. In het begin zal dit niet meevallen maar als je het eenmaal gewend bent, gaat het steeds makkelijker. Wat ook helpt is om de uitgaven eens kritisch te bekijken. Maak een verschil tussen noodzakelijke uitgaven en wensen.

Heb je echt wel zo’n duur telefoonabonnement nodig, of het top pakket met extra zenders bij je kabelmaatschappij? Check hier de ultieme bespaartips van succesvol leven!

Ook verzekeringen kunnen vaak veel goedkoper. Kijk bijvoorbeeld of wintersportdekking uitstaat als je toch nooit gaat skiën, of dat je auto van 10 jaar oud nog All-risk verzekerd moet zijn of niet! Als je van 90% kunt leven, weet je dat je vermogen elke maand groeit en dat voelt al een stuk beter dan elke maand net toekomen met je geld.

Stel dat je vanaf Januari €50 netto meer gaat verdienen! Dan gaat er €5 apart (10%), maar die overige €45 komt bij die 90% waardoor je nog makkelijker rond kunt komen.

Hoe word ik rijk? Laat dan je spaargeld voor je werken!

Met het geld dat je nu elke maand gaat sparen kun je eerst een goede buffer maken voor onverwachte uitgaven. Van het geld wat je daarna elke maand overhoudt, moet je een goede bestemming vinden.

Dus niet de raad van een steenhouwer aannemen als het over edelstenen gaat, zoals in het boek zo mooi omschreven wordt. Vraag een financieel expert waar je het beste je geld veilig kunt beleggen. Vertrouw niet op mega hoge winsten, want wat te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook! Gebruik de winst of dividend die je krijgt, om te herinvesteren zodat ook dat geld voor je gaat werken.

Echte rijkdom wordt niet afgemeten aan je banksaldo, maar aan de geldstromen die je bankrekening continu blijven vullen.

Verzeker je inleg

Zorg ervoor dat ten alle tijden je vermogen is beschermd. Je inleg moet altijd gegarandeerd veilig staan. Dat je uiteindelijk misschien meer of minder winst maakt of helemaal niets, dat is het risico van investeren.

Een eigen huis

Een eigen huis is een goede investering. Op een gegeven moment heb je de hypotheek afgelost waardoor je maandlasten flink naar beneden gaan en je dus meer overhoudt!

Zorg voor je pensioen

Begin op tijd met iets opzij te leggen voor je pensioen. Als je het alleen van de AOW moet hebben, kun je op een houtje bijten. Beter is het om toch nog extra inkomsten te hebben als je het zelf niet meer kunt of wilt verdienen. Ook is het belangrijk om je gezin goed achter te laten mocht er iets met je gebeuren.

Vergroot je vaardigheden

Behalve kritisch te kijken naar je uitgaven, kun je ook een manier verzinnen om meer inkomsten te gaan krijgen. Vergroot je marktwaarde door een expert te worden. Probeer alles zo goed mogelijk te doen en bekijk of het sneller, beter of goedkoper kan. Hoe meer service je kan brengen, hoe meer je de vruchten er van kunt plukken.

Hoe word ik rijk en kan ik een lamborghini kopen?

Hoe word je dan rijk met de rijkste man van Babylon?

Maar hoe wordt je dan rijk? Als je rijk wilt worden, mag “De rijkste man van Babylon” niet ontbreken in je collectie. In het boek worden de 7 remedies uitgebreid behandeld. Ook de 5 regels van geld komen aan bod. Schaf dit boek dus aan, pas de tips toe in je eigen leven en ik weet zeker dat dit boek zijn geld meerdere malen terug zal verdienen.

“Mij heeft het zelfs enkele honderden euro’s extra per maand opgeleverd, waardoor ik niet meer in “geld-stress” zat.”

Ik kon altijd maar net rondkomen met mijn salaris. Af en toe dook ik de rode cijfers in bij onverwachte uitgaven. Ik moest altijd nee verkopen aan mijn vrouw en kind. In de grote vakantie, konden we hooguit een dagtripje maken naar een dierentuin of pretpark.

Gingen we er vaker op uit , dan kleurden de cijfers gelijk weer rood, een week voordat het nieuwe salaris werd gestort.

Als ik besloot om één keer de MC Donalds te bezoeken, wist ik al hoe laat het was einde van de maand.

Na dit boek enkele malen gelezen te hebben moest en zou ik een manier vinden om 10% extra salaris te krijgen. Zo doorgaan was écht geen optie meer voor mij. Na een tijdje brainstormen had ik mijn plan klaar. Ik overlegde het met de baas, die direct akkoord ging en vanaf dat moment kon ik weer vooruit kijken!

Conclusie Hoe word ik rijk

Inmiddels heb ik het boek zeker al 5 keer gelezen en elke keer dat ik het lees, voel ik mij eigen geïnspireerd door de mooie verhalen. Het is niet alleen puur theorie, maar vooral verhalen uit de praktijk. Je kunt wel merken dat het niet 1 verhaallijn is, maar, zoals ik al eerder vermeldde, losse kleinere verhalen.

De verhalen spelen zich heel lang geleden af, maar je kunt alles makkelijk vertalen naar deze tijd. Er wordt niet heel diep ingegaan op de verschillende aspecten van rijk worden, het wordt zo simpel mogelijk gehouden. Hierdoor is het boek voor iedereen makkelijk te lezen.

Iedereen kan de tips en regels begrijpen waar je aan moet voldoen om een rijk en succesvol leven te krijgen. In vergelijking met andere “zelf-hulp boeken” is dit boek absoluut niet saai. De verhalen spreken een ieder aan en zijn nog steeds actueel. Je kunt de tips dus makkelijk toepassen in je eigen situatie.

“De Rijkste Man van Babylon” is één van mijn mooiste boeken en het heeft mij op dit moment al €600 extra per maand opgeleverd!

Wim van der Kruijk

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie