juni 16, 2024
Reviews

Cashflow Kwadrant Review

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Ben jij van mening dat je een goede baan moet zoeken met veel zekerheid? Vertrouw jij erop dat de overheid je handje vasthoudt als je met pensioen gaat? Dan is het boek rijke pa’s Cashflow Kwadrant niet voor jou!

Vind je het echter belangrijk om zelf voor genoeg geld te zorgen? Dan helpt dit boek jou zeker verder. Lees verder en zie hoe rijke pa’s Cashflow Kwadrant review jou kan helpen naar financiële vrijheid…

Over Rijke Pa’s Cashflow Kwadrant

Het algemene beeld wat je op school geleerd wordt is dat je goed moet studeren, zodat je later een vaste en goedbetaalde baan kunt krijgen. Je koopt een groot huis met een mooie auto en betaalt je letterlijk blauw aan de belasting. Het gevolg is dat je meer wilt verdienen, waardoor je nog meer belasting betaalt.

Als jij in het ouderwetse systeem gelooft dat de overheid jou zal onderhouden na je pensioen, kan het weleens vies tegenvallen. Ze zijn al begonnen met het verhogen van de AOW leeftijd. Je zult dus langer moeten werken voordat je met pensioen kunt gaan. Wat volgt? Wie garandeert dat er genoeg geld is om jouw opgebouwde pensioen uit te keren?

In rijke pa’s Cashflow Kwadrant leer je al snel dat dit niet de juiste manier is, als je financieel vrij wilt zijn. Het is toch veel beter om zelf voor een groot genoeg maandelijks inkomen te zorgen! Ten eerste krijg je dan veel meer en ten tweede kun je veel eerder stoppen met werken.

Aan de hand van een afbeelding van 4 kwadranten, laat Robert Kiyosaki je precies zien in welk kwadrant jij je bevindt en waar je naartoe zou willen. Het boek beschrijft de weg die je zult moeten afleggen om daar te komen. Elk kwadrant wordt behandeld met al zijn voor- en nadelen.

Robert T. Kiyosaki

Robert is de auteur van Rijke Pa, Arme Pa (review), Cashflow Kwadrant en nog vele andere boeken die jouw financiële intelligentie op een hoger niveau brengt. De geslaagde zakenman uit Hawaï heeft als missie om de wereld wijzer over geld te maken. Op school leer je niets over geld verdienen. Robert geeft jou financieel onderwijs door zijn boeken, zijn bordspel Cashflow 101 (financiële cursus, maar dan op een leuke manier) en via zijn eigen opleidingsinstituut.

Zijn definitie van rijk zijn is niet zozeer hoeveel geld je op de bank hebt, maar hoeveel maanden je kunt overleven als je inkomen (lees salaris) wegvalt. Zorg voor voldoende cashflow en betaal minder belasting.

Uitleg Cashflow Kwadrant

In het boek komt regelmatig het Cashflow Kwadrant tevoorschijn. Er zijn 4 verschillende manieren waarop jij je geld kunt verdienen.

  • Employee
  • Solo ondernemer
  • Business eigenaar
  • Investeerder

Als employee ben je in dienst van de baas. Dit kan in een fabriek zijn, maar ook als ambtenaar bij de overheid.

Werknemer in de E Kwadrant
Fabriekswerkers in de E kwadrant

Een solo ondernemer is iemand die een eigen zaak heeft opgebouwd. Denk aan een winkel of familiebedrijf. Ook goedbetaalde tandartsen en advocaten met hun eigen praktijk vallen hieronder.

De business eigenaar is de baas van een groot bedrijf met veel werknemers. Er wordt een directeur aangesteld, waardoor hij zelf veel vrije tijd over heeft. Hij zorgt voor werkgelegenheid, waardoor hij weinig belasting betaalt. Door al die vrije tijd en de stroom geld die hij uit deze onderneming ontvangt, kan hij zich richten op het starten van nog meer bedrijven of op investeren!

Een investeerder belegt in allerlei lucratieve deals. Van aandelen tot onroerend goed. Begin klein en voor je het weet kun je 4 groene huizen omruilen voor een rood hotel, zoals bij het bordspel monopoly. Volgens Robert is het écht zo simpel.

In elk van deze 4 Cashflow Kwadranten kun je rijk, succesvol en gelukkig worden. Het is dus niet zo dat het een slecht idee is om een employee te zijn.

Wat zijn cashflow, activa en passiva?

In zijn boek Cashflow Kwadrant heeft Robert het vaak over termen als cashflow, activa en passiva, maar wat bedoelt Robert hier precies mee?

Dit is vrij eenvoudig uit te leggen. Cashflow is de stroom geld van en naar je bankrekening. Een positieve cashflow is dus geld wat naar jouw bankrekening stroomt, terwijl je bij een negatieve cashflow juist geld verliest.

Activa zijn zaken die geld opbrengen, zoals huurinkomsten, rente van de bank, dividend van aandelen en noem het maar op.

Passiva trekken jouw bankrekening leeg. Denk hierbij aan je hypotheek, auto, hobby’s en bijvoorbeeld je schulden.

Cashflow Kwadrant laat zien dat harder werken niet loont

Slim werken vs hard werken

Als je rijk en succesvol wil worden, zul je vooral slim moeten werken. Natuurlijk kun je meer salaris ontvangen als jij harder werkt dan de rest, maar eens houdt het op. Je kunt niet oneindig langer of harder werken.

Veel ondernemers in het S-kwadrant werken zelf het hardste in hun bedrijf en zij maken vaak de meeste uren. Op zich niets mis mee, maar tegen de tijd dat ze 50 jaar zijn, zijn de meeste helemaal opgebrandt.

Zou het niet beter zijn om slimmer te werken? Om je geld voor jou te laten werken in plaats van andersom? Je kunt dan veel meer verdienen en je zult veel meer vrije tijd hebben. Een passief inkomen (inkomen wat dag en nacht jouw bankrekening vult) zou iedereen moeten nastreven.

Het zorgt ervoor dat je financieel vrij kunt worden. De rest van je leven nooit meer geldzorgen hebben is best een goed vooruitzicht toch?

In Cashflow Kwadrant wordt dit item uitvoerig besproken.

Ontwikkelen van je financiële intelligentie met het cashflow kwadrant

Het ontwikkelen van je financiële intelligentie is met stip het belangrijkste wat je moet doen als je rijk en succesvol wil worden. Hoe kun je dit bereiken, vraag je je misschien af? Ik zou je willen adviseren om te beginnen met het lezen van boeken die jou slimmer met geld maken.

Daarnaast kun je cursussen en seminars gaan volgen, zodat je steeds beter gaat begrijpen wat geld nu eigenlijk is en hoe je het kunt gebruiken om meer geld te maken!

Volgens Robert Kiyosaki valt of staat alles met een degelijke financiële opleiding. Koop je zomaar wat onroerend goed of aandelen, dan is de kans groot dat je verliest. Leer eerst hoe het wereldje werkt en breng jezelf op de hoogte van alle risico’s die het met zich meebrengt, dan is de kans op een goed rendement al een stuk hoger.

Het lezen van boeken als Rijke Pa, Arme Pa en Rijke pa’s Cashflow Kwadrant zijn dus een goede start om slimmer met geld te worden.

Voor wie is het boek Cashflow Kwadrant geschikt?

Dit boek van Robert Kiyosaki is geschikt voor iedereen die niet afhankelijk wil zijn van zijn huidige (vaste) baan inclusief goed pensioen. Pensioenfondsen luiden regelmatig de alarmklok om aan te geven dat ze niet genoeg geld hebben om iedereen te betalen.

Als jij erover nadenkt om via andere manieren extra geld te verdienen, zal dit boek jou zeker aanspreken. Geld verdienen vanuit meerdere kwadranten is altijd aan te raden.

Conclusie Cashflow Kwadrant van Robert Kiyosaki

Ik vond het in het begin veel van hetzelfde, omdat elke keer de afbeelding van het cashflow kwadrant weer naar voren kwam. Echter is herhaling de beste manier om nieuwe dingen te leren en te blijven onthouden. Daarom krijgt dit boek 4 sterren en is het zeker een aanrader als je hierin geïnteresseerd bent.

Met veel plezier heb ik dit 320 pagina’s tellende boek in no-time uitgelezen. Ik verwacht ook dat ik het meerdere keren zal lezen, net als Rijke pa, Arme pa!

Heb je nog vragen of opmerkingen over rijke pa’s Cashflow Kwadrant? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact met mij op via dit contactformulier. Ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie