juni 16, 2024
Tips

Zuinig leven doe je zo!

Zuinig leven

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Rijk en succesvol worden wil niet alleen zeggen dat je alsmaar meer geld moet gaan verdienen. Als je alles zomaar uitgeeft zonder erover na te denken, zul je nooit genoeg geld hebben.

Zuinig leven hoeft niet perse iets slechts en noodzakelijks te zijn.

In dit artikel leer je dat zuinig leven niet hoeft te betekenen dat je ‘minder’ moet gaan leven. Zuiniger aan doen betekent zelfs dat je meer leuke dingen kunt doen en wie wil dat nou niet?

Is zuinig leven iets negatiefs?

Het is gewoon een raar idee dat je teveel betaalt voor bijvoorbeeld een verzekering, terwijl het veel goedkoper kan. Je krijgt immers hetzelfde maar dan voor minder premie.

Veel mensen hebben het idee dat zuinig leven iets heel ergs is. Ze gaan er gelijk vanuit dat ze geen leuke dingen meer kunnen doen. Dat ze nooit meer naar een restaurant kunnen of dat ze in een oude roestbak moeten rijden.

Maar waarom je hele leven overhoop halen om die paar centen te besparen? Je kunt toch beter besparen op dingen waar je toch niets van merkt? Zuinig leven hoeft dus echt niet negatief te zijn. Eigenlijk is het juist positief, want je houdt meer geld over voor leuke dingen.

Zuinig leven met een oude roestbak

Hoe ver moet je gaan?

Is het verstandig om elke cent om te draaien? Lijkt me niet, dan heb je ook geen leven. Mensen die zo op hun geld ‘zitten’ kunnen nooit genieten van het leven. Zij zijn namelijk altijd bang dat ze hun geld verliezen.

Gierige mensen zullen nooit rijk en succesvol worden. Rijke mensen geven namelijk makkelijk geld uit, omdat ze weten dat het toch wel aangevuld wordt.

Hoe ver moet je dus gaan als je wilt gaan besparen? Het is eigenlijk heel simpel: Zolang je er niets van merkt in je dagelijkse leven, doe je het goed. Merk je dat je minder vrolijk wordt en je weerstand opbouwt om iets leuks te gaan doen? Dan wordt het tijd om gas terug te nemen.

Het leven draait namelijk niet altijd om geld, probeer ook te genieten van de mooie dingen die langskomen. Ga eens lekker uit eten of zomaar een dagje weg in eigen land.

En nu gaan we echt beginnen met zuinig leven!

Wil jij meer geld overhouden voor leuke dingen? Ok, let’s go….. Dit is misschien het saaie gedeelte, maar even doorheen bijten zou ik zeggen. Ik zal het niet te lang maken!!!

Als eerste moet je op een rijtje hebben, waar je geld blijft. Hoeveel komt er binnen en hoeveel geef je uit? Het beste is om dit gewoon lekker ouderwets op te schrijven. Schrijf alle inkomsten onder elkaar en doe hetzelfde met je uitgaven.

Als je eenmaal inzicht hebt in waar je geld naartoe verhuisd, kun je precies zien waar je het meeste aan moet betalen. De punten die we hier behandelen zijn:

  • Zorgverzekering
  • Energierekening
  • Hypotheek of Huur
  • Woonverzekeringen
  • Persoonlijke verzekeringen
  • Mobiliteit

Zorgverzekering

Betaal jij onnodig veel aan tandartskosten? Pak je polis er eens bij, ja ik weet dat het saai is! Kijk eens hoeveel je ‘extra’ voor de tandarts  betaald. Kijk dan hoe hoog de echte kosten geweest zijn over de laatste paar jaar en hoeveel je hebt teruggehad van de verzekering.

Grote kans dat je meer aan je verzekering betaald als aan de tandarts. Als dit zo is, moet je er eens over nadenken om tandartsdekking een stuk lager te zetten of helemaal te schrappen. Je loopt dan wel risico als je een grote ingreep moet laten doen, maar denk hier even over na.

Heb je er weleens over nagedacht om je eigen (vrijwillige) risico te verhogen? Heb je genoeg geld om een verhoogd eigen risico te betalen? Je kunt al snel €10 of meer per maand besparen als je het risico met een paar honderd euro omhoog brengt.

Energiebill, één van de beste tips om zuinig te leven

De energierekening slokt vaak een groot deel van het salaris op. Als je al lekker 20 jaar bij dezelfde zit, kan ik je vertellen dat je waarschijnlijk enkele tientjes per maand teveel betaald.

Een variabel energiecontract is namelijk een stuk duurder dan bijvoorbeeld een 1 of 3-jarig contract. De ‘luie’ mensen die het allemaal wel best vinden, worden op deze manier uitgekleed. Zorg dus altijd dat je een contract voor bepaalde tijd afsluit bij je energieleverancier.

Het loont echt om na je contract over te stappen naar een andere aanbieder. Je ontvangt namelijk altijd een welkomstbonus, dus 9 van de 10 keer ben je goedkoper uit als je overstapt.

Verderop in dit artikel laat ik je zien hoe je flink kunt besparen op o.a. je energierekening.

Zuinig leven door verlagen energierekening

Huur en Hypotheek

Ok, de huur staat vast en zal altijd wel blijven stijgen. Je kunt echter wel even kijken of je nog tevreden bent met je huis. Woon je veel te groot, dan kun je altijd iets kleiner gaan wonen. Natuurlijk is dit een verlaging van de levensstandaard, zoals dat zo mooi heet, maar als je die balzaal toch al niet kan bijhouden met schoonmaken!!!

De hypotheek is een ding apart. Heb je de juiste vorm, dan kun je echt profiteren van de lage rentestand van de laatste paar jaar. Ga eens na bij je hypotheekverstrekker en bij een onafhankelijke instantie wat de mogelijkheden zijn.

Mijn broer is bijvoorbeeld verhuisd naar een veel groter huis. Hij betaalt nog steeds hetzelfde maandbedrag of zelfs iets minder en hij is er na 30 jaar helemaal vanaf zonder restschuld. Zelf heb ik een spaarhypotheek waar de rente niet zoveel uitmaakt voor het maandbedrag. ik kan helaas dus niet overstappen. Als ik overstap betaal ik wel minder rente, maar ik ontvang dan ook veel minder rente.

Woonverzekeringen

Met de verzekeringen die je nodig hebt voor je huis doe je meestal helemaal niets mee. Je moet ze hebben en betaalt hier dus gewoon premie voor. Het zou dus mooi zijn als die verzekeringen ook een stuk omlaag kunnen. Check of het bij een ander aanbieder misschien goedkoper is. Kijk wel goed naar de dekking en voorwaarden zodat je niet onderverzekerd raakt.

Persoonlijke verzekeringen

Op het gebied van persoonlijke verzekeringen kun je ook veel winst behalen. Heb je die doorlopende annuleringsverzekering wel nodig? Waarschijnlijk heb je één vinkje aangevinkt bij het afsluiten van een reisverzekering. Nu zit je dus vast aan die annuleringsverzekering die je misschien helemaal niet (meer) nodig hebt.

Zelf sluit ik nooit een annuleringsverzekering af. De reden daarvoor is dat ik het geld voor die vakantie toch al ‘kwijt’ ben. In het ergste geval kan ik niet op vakantie en dan ben ik het geld kwijt. Ik vind dat gewoon pech hebben. Ik heb wel honderden euro’s bespaard aan annuleringsverzekeringen en heb van dat geld weer andere leuke dingen kunnen doen.

Kijk ook of een doorlopende reisverzekering wel nut heeft. Vaak wel, want dagjes uit zijn ook verzekerd. Het is wel verstandig om te kijken wat er verzekerd is. Ga je nooit op wintersport? gewoon uitzetten, scheelt misschien maar 1 euro, maar dat scheelt toch weer.

Mobiliteit

De concurrentie in de auto-, scooter- en motorverzekering branche is zeer hoog. Grote kans dat je dus enkele tientjes kunt besparen als je even goed zoekt.

Ben je ook zo iemand die wat ‘lui’ is als het over verzekeringen gaat? Ik wel ieder geval. Wij kochten een peugeot 307 van een jaar of 4 oud en verzekerde die all-risk, wat vrij normaal is. Na jaren rijden was hij opeens 10 jaar oud en nog steeds all-risk verzekerd.

In een helder moment besloot ik de verzekering een stapje terug te zetten (en alle andere verzeringen ook). Het scheelde gelijk €30 per maand. Op jaarbasis toch een aardig bedrag.

Zuinig leven maar wel een beetje lui

Echt geen tijd en zin?

Heb je hier allemaal geen tijd en zin in? Kan ik heel goed begrijpen, want wie vindt het nu leuk om een hele middag door verzekeringen te worstelen? Ik ieder geval niet.

Gelukkig kan het ook anders tegenwoordig. Je kunt via internet heel makkelijk alles vergelijken. In slechts enkele muisklikken kun je al zien of het voordeliger is dan wat je nu betaalt. Je hebt immers je uitgaven allemaal op een rijtje!

Dus de hele middag chagrijnig internet afspeuren en prijzen en voorwaarden handmatig vergelijken of hier ff gratis laten checken en binnen een half uur alles geregeld hebben?

Doe dit elk jaar zodat je verzekeringen up-to-date blijven. Prijzen en voorwaarden veranderen regelmatig.

Help anderen

Voel je vrij om dit bericht te delen via social media met vrienden en familie. Op die manier is zuinig leven voor iedereen te realiseren! Heb je nog tips of opmerkingen? Laat het in een reactie onderaan dit artikel weten en help ook anderen om zuinig te leven!

Ik wens je veel succes met het besparen op je lasten en doe wat leuks met het geld wat je over houdt!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie