juni 16, 2024
Tussen de oren

Positief blijven, hoe doe je dat?

positief blijven uitgelichte afbeelding

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Positief blijven is misschien wel het moeilijkste wat je moet doen als je rijk en succesvol wilt worden. Hoe vaak heb jij al gehad dat je superenthousiast met iets begonnen bent en het een tijdje later maar op gaf omdat het toch wel tegen viel?

Waarom positief blijven zo belangrijk is

Het leven is echt geen home-run waar je op je gemak naar rijkdom kunt wandelen. Je zult risico’s moeten nemen en obstakels omzeilen of overwinnen. Een gezond portie doorzettingsvermogen en een positieve attitude is hierbij onmisbaar.

Zolang alles goed gaat is positief blijven natuurlijk niet zo moeilijk, maar als alles tegen lijkt te zitten, geven de meeste mensen al snel op. Als je iets wil bereiken in het leven zul je toch écht de positieve kant van alles moeten zien.

Zie je alles somber in, dan zul je nooit boven jezelf uitstijgen en al zeker geen grote rijkdom aantrekken. Ik heb nog nooit een negatief of deprimerend persoon gezien die miljonair geworden is met zijn negatieve houding.

Positief blijven op je werk of op school

Iedereen heeft weleens een mindere dag waarop alles lijkt te mislukken. Daar doe je niks tegen, dat is nu eenmaal zo. Als je echter regelmatig zulke dagen beleefd, zul je eens moeten kijken hoe jij tegen de dingen aankijkt en of je het allemaal wel leuk vindt, wat er zich in jouw leven afspeelt.

Heel simpel gezegd: Je moet het zelf gezellig maken, want als je overal al chagrijnig aan begint, zal het nooit leuk worden. Positief blijven is dus heel belangrijk voor je gevoel van geluk met alles wat je doet.

Ik heb één simpele gedachte als er iets spannends staat te gebeuren. “Als het gebeurd is, leef ik dan nog en ben ik er beter van geworden?” Klinkt misschien heel belachelijk, maar als je er over nadenkt zul je me toch gelijk geven.

In de stress!

Als je over een week een moeilijk proefwerk hebt, of een alles-of-niets deal met een grote klant, is het dan verstandig om elke minuut van de dag in de zenuwen te zitten? Lijkt me niet echt slim, want voor je het weet is het voorbij, heb je het weer “overleefd” en ga je weer voor de volgende uitdaging.

Natuurlijk had ik dit vroeger ook. Ik kreeg al buikpijn als de beruchte spreekbeurt op de basisschool aan de beurt was. Toen ik begon met werken, schoot ik al in de stress als ik naar een ander bedrijf moest. Vreemde omgeving, geen idee waar ik me moet melden enz. Dagenlang kon ik me hier druk over maken, terwijl het helemaal niets voorstelde.

Die tijd is gelukkig voorbij, nu stap ik vol vertrouwen overal binnen, roep: “Goeiemorgen” en doe mijn ding.

Sinds ik de tandarts zie als iets waar ik beter van wordt, zit ik bijna lachend in de stoel! Zo zie je dat positieve gedachten je van een hele bak met stress kan weerhouden.

Rijk worden door positief te blijven

Zoals je overal op succesvol-leven.nl kunt lezen (bijvoorbeeld visualiseren voor beginners), zijn je gedachten cruciaal als je rijk en succesvol wilt worden. Je wordt wat je denkt.

Als je dus iemand bent die voornamelijk positief blijft, ongeacht de situatie, dan heb jij het in je om alles uit het leven te halen. Ben je echter vaak chagrijnig of negatief, dan zul je hierin blijven hangen en altijd maar dezelfde ongewenste resultaten blijven halen.

Als je een superidee hebt, is het belangrijk dat je door blijft zetten tot je succesvol bent. Als jij weet en voelt dat je het kunt, zul je positief moeten blijven en alle tegenslagen aan de kant ruimen. Ook als de hele wereld je tegen lijkt te werken.

De grootste uitdaging is misschien wel als je naaste familie vindt dat je ermee moet stoppen. Als je hierboven kunt staan, zul je overwinnen. Als jij uiteindelijk het doel bereikt, draaien ze wel bij.

positief blijven ook bij tegenslag

Een belangrijk kenmerk van mensen die al ‘binnen’ zijn, is dat ze stuk voor stuk doorzetters zijn. Zij gaven niet op in moeilijke tijden maar bleven positief tot het doel bereikt was.

Aantrekkingskracht

Daar komt de veelbesproken wet van de aantrekkingskracht weer om de hoek kijken. Denk je voornamelijk negatief, dan zul je negatieve dingen aantrekken. Het lijkt dan al snel dat je geboren bent voor het ongeluk en armoede.

Blijf je in deze gedachten, dan zul je inderdaad nooit iets bereiken. Je moppert de hele dag dat je te weinig verdiend, dat het weer altijd slecht is en dat niemand doet wat jij wilt.

Is het dan niet een stuk beter om positief te blijven en alles van een zonniger kant te bekijken? Het scheelt al een heel stuk als je niet overal problemen ziet, maar denkt in oplossingen. Je zult veel meer positieve dingen aantrekken en het leven lacht je veel vaker toe.

Hoe blijf je positief in zo’n wereld

Vroeger was alles beter, toen kon je de deur gewoon open laten staan ‘s-nachts en er gebeurde lang niet zoveel narigheid dan tegenwoordig. Ik krijg dit vaak te horen en ben het daar niet helemaal mee eens. Elke generatie heeft zijn goede en minder goede dingen.

Door social media, tv, radio, kranten en het internet weet je het gelijk als er iemand 300 km verderop heeft ingebroken. Vroeger hoorde je zulke dingen alleen via mond op mond reclame.

Tijden veranderen en kansen op rijkdom en succes zijn nog nooit zo groot geweest als in deze tijd. Met het internet is een wereld aan kansen open gegaan. Dus wat is beter? Zulke kansen aangrijpen of meegaan in de negativiteit?

Negatieve elementen vermijden

Slecht nieuws verkoopt het beste, dus daarom is het overwegend negatief wat je ziet en hoort.

Hoe kun je dan positief blijven met zoveel negatieve invloeden die je elke dag krijgt voorgeschoteld? Heel simpel: vermijdt zoveel mogelijk (slecht) nieuws uit kranten, het journaal en social media als facebook.

positief blijven slecht nieuws mijden

Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat sommige mensen je gaan vragen onder welke steen je gelegen hebt!

Ik vind het belangrijk dat ik zelf bepaal welke informatie ik volg, ook als iedereen het in de kantine heeft over de bosbranden in Australië of het Coronavirus in Azië. Helemaal negatief nieuws uitsluiten gaat natuurlijk niet, maar emotioneel erbij betrokken raken of niet, heb je zelf in de hand.

Het helpt ook al veel als je niet teveel met negatieve mensen omgaat die altijd wel iets te zeuren hebben. Of ze hebben hier pijn en daar pijn, zijn altijd ziek of hebben met iedereen ruzie. Dit aanhoren vreet teveel energie en helpt jou echt niet om positief te blijven.

Help anderen door positief te blijven

Als jij altijd het zonnetje in huis bent, breng je dat ook over op andere mensen. Help ze om positief te blijven ook al lijkt alles fout te gaan. Steek ze een hart onder de riem en help ze om oplossingen te bedenken voor hun problemen.

Het zal af en toe een uitdaging zijn om toch positief te blijven, want niet elke dag kan top zijn. Als je ook de mindere dagen een positieve draai kunt geven, zul je nog veel mooie dingen gaan meemaken in je leven.

Als laatste wil ik je meegeven dat je moet zoeken naar de positieve dingen bij rare en vervelende situaties. Kan lastig zijn, maar vaak kun je er wel iets uit halen. Of je leert er wat van, of er komt bijvoorbeeld een veel betere kans langs in je leven.

Meer weten hoe je jouw gedachten kunt omzetten in euro’s’? Kijk dan eens bij ‘Geld maakt Gelukkig‘ of één van de andere items onderaan deze pagina. Hoe blijf jij positief? Laat het weten door onderaan dit artikel een reactie achter te laten!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie