juli 14, 2024
Tips

Makkelijk geld verdienen: energie editie

makkelijk geld verdienen aan energie

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

In dit artikel laat ik je zien dat je makkelijk geld kunt “verdienen” met de besparing op je energierekening.

Ik geef je handige tips om minder energie te verbruiken. Ook laat ik zien hoe makkelijk je tegenwoordig kunt vergelijken en direct afsluiten zonder gedoe!

Snel en makkelijk geld verdienen door juist te besparen is toch altijd leuk?

Lees dus snel verder!

Makkelijk geld verdienen met deze energietips

Alles in de wereld wordt alleen maar duurder zul je misschien denken, maar de energieprijs is flink gedaald de laatste tijd.

Als je al jaren bij dezelfde energieleverancier zit, ben je écht een dief van je eigen portemonnee! Je kunt wel zeggen dat je tevreden bent en nooit klachten hebt over je leverancier, maar dat geld kun je ook aan leuke dingen uitgeven dacht ik zo. Ik was precies zo jaren geleden. Waarom veranderen als je goed zit? Nu stap ik elke 1 à 2 jaar over en betaal dus nooit teveel voor dezelfde energie.

Als je onderstaande tips toepast, zul je zien dat jouw energierekening al een stuk lager uit zal komen. Je moet hierbij denken aan:

met een klokthermostaat kun je makkelijk geld verdienen

Klok- en slimme thermostaat

Een hele goede manier om makkelijk geld te verdienen is door een klok- of slimme thermostaat aan te schaffen. Een slimme thermostaat “ziet” zelf wat jou schema is. Hij past zich daarop aan, zodat hij zo efficiënt mogelijk je huis laat verwarmen. Een klokthermostaat kun je zelf zo instellen dat de verwarming in- en uitschakelt als jij dat wilt. Je hoeft niet zelf aan de knop te draaien zoals vroeger.

Als je al zo’n thermostaat hebt, is het wel verstandig om die ook te gebruiken waarvoor hij bedoelt is. Als je nog elke ochtend zelf de verwarming aan moet zetten, zul je niet veel kunnen besparen op je energierekening. Behalve als je hem een graadje lager zet dan! Met een goede klokthermostaat kun je, in combinatie met de juiste cv-ketel, veel geld besparen.

Bijkomend voordeel is dat je met een klokthermostaat niet kunt vergeten om de verwarming omlaag te draaien ‘s-avonds, dit gaat immers automatisch.

  • Stel de opwarmtijd van de ketel langer in (hoe eerder hij begint, hoe rustiger en dus zuiniger hij verwarmt) Laat hem gerust om 5 uur-half 6 maar beginnen als je er om 7 uur uit moet!
  • Stel de tijd in wanneer de ketel het tapwater mag afkoelen tot “nachtmodus”. Het duurt dan wel langer voordat je warm water hebt, maar je bespaart zo flink op je gas.
  • Zorg dat de verwarming laag staat op de momenten dat je voor langere tijd niet thuis bent. Dit kun je voor elke dag van de week apart instellen.
  • Laat de verwarming een uur voordat je naar bed gaat teruglopen naar 15 graden. In de ochtend opwarmen is veel zuiniger dan je huis de hele nacht op temperatuur te houden.

Isoleren van je woning

Het goed isoleren van je woning is misschien nog wel de belangrijkste tip als je makkelijk geld wilt verdienen door te besparen. Een goed geïsoleerd huis verbruikt veel minder gas. In de winter hou je de warmte langer vast en in de zomer hou je de warmte juist beter buiten.

  • Goede kozijnen en dubbel glas (HR++) of zelfs triple glas (HR+++) helpen aan een goede isolatie.
  • Spouwmuurisolatie vermindert het warmteverlies aan de buitenmuren aanzienlijk.
  • Reflecterende folie achter je radiatoren zorg ervoor dat je huis wordt verwarmt en niet de buitenmuur.
  • Vloerisolatie, isoleer de kruipruimte voor nog meer wooncomfort.
besparen met LED verlichting

LED verlichting

Als je alle lampen in huis vervangt door LED verlichting, ben je uiteindelijk een stuk goedkoper uit. LED lampen gaan ten eerste veel langer mee dan traditionele gloeilampen en ze verbruiken veel minder elektriciteit dan gloei- of spaarlampen.

Tegenwoordig zijn LED lampen helemaal niet zo duur meer en ze hoeven ook niet meer “op te warmen” zoals sommige spaarlampen dat moesten. Je profiteert gelijk van de volle lichtopbrengst.

LED lampen pakken in vergelijking met gloeilampen van dezelfde lichtsterkte (Lumen) al snel 10 keer zo weinig stroom, dus de hogere aanschafkosten heb je er zo uit!

Mede door het gebruik van LED verlichting zijn wij zeker 800kW per jaar omlaag gegaan en dat merk je natuurlijk goed aan de jaarlijkse energierekening!

Zonnepanelen

Als je zonnepanelen laat plaatsen, zul je het grootste deel van je elektriciteitsverbruik zelf op kunnen wekken. Je dak moet hier natuurlijk wel geschikt voor zijn. Natuurlijk verbruik je ook energie ‘s-avonds en op donkere dagen, maar wat je in een jaar opwekt, mag je wegstrepen tegen je verbruik.

Deze salderingsregeling is in ieder geval nog tot 2023 van kracht. Als dit verandert zul je waarschijnlijk een (kleinere) vergoeding krijgen voor de stroom die je teruglevert. Uiteindelijk ben je dan iets duurder uit, maar de stroom die je direct in huis gebruikt is dan nog steeds “gratis”.

De aanschafprijs van zonnepanelen is de laatste jaren flink gedaald. Voor zo’n €5000 tot €6000 kun je al aardig wat panelen laten leggen. Op dit moment kun je ook de BTW (21%) nog terugvragen via de belastingdienst, maar niemand weet natuurlijk hoe lang deze regeling van kracht blijft.

Heb je niet zoveel geld achter de hand, dan kun je nog kiezen om zonnepanelen te huren. Het voordeel is dat je gelijk gaat besparen en daarvan de huur betaald. Het nadeel is, dat je uiteindelijk natuurlijk een stuk meer moet betalen. Meestal krijg je de mogelijkheid om na de huurperiode, de panelen over te nemen, zodat ze vanaf dat moment écht van jou zijn.

Bedenk wel goed hoeveel stroom je op wilt wekken! Overal op internet vragen ze hoeveel stroom je jaarlijks verbruikt. Op basis van die gegevens vertellen ze jou dan hoeveel zonnepanelen je moet hebben voor dezelfde opbrengst.

Mijn idee is, dat als je zonnepanelen hebt geplaatst, je ook rekening moet houden met uitbreidingen in je huishouden. En nu je toch zonnepanelen hebt, kun je net zo goed elektrisch gaan koken. Scheelt weer een hoop gas. Misschien dat er over 10 jaar wel veel meer apparaten (of mensen) zijn in huis, dan is het toch handig om nu al wat meer stroom op te wekken?

Makkelijk geld verdienen met zonnepanelen!

Makkelijk geld verdienen tijdens het koken

Zoals hierboven al vermeldt loont het om op stroom te gaan koken als je zonnepanelen hebt. Je bent dan een stuk goedkoper uit. Waarschijnlijk wordt gas alleen maar duurder de komende decennia.

Gebruik een waterkoker of quooker in plaatst van je gasfornuis om water te koken. Ten eerste is dit veel sneller, want je hebt al heel snel kokend water. Als je het gas vol open zet, ben je al snel bijna 10 minuten verder voor hetzelfde resultaat. Je bespaart hier flink veel gas mee omdat je het gas maar half-open hoeft te zetten om het water aan de kook te houden.

Reinig de afzuigkap regelmatig zodat hij moeiteloos zijn werk kan doen en zet hem niet hoger dan nodig.

Kook zoveel mogelijk met het deksel op de pan, zo verlies je minder warmte en hoef je het gas niet zo hoog te zetten. Ook een snelkookpan, gebruikt minder gas, omdat je gerecht veel sneller gaar is.

Lekker wokken is ook energiezuiniger dan koken. Je hoeft immers geen water op te warmen en in een wok is je gerecht veel sneller gaar.

Makkelijk geld verdienen door de juiste deal

Al deze bovenstaande tips helpen jou om een lagere energierekening te krijgen. Het allerbelangrijkste wat je moet doen, is een goede deal sluiten met een energieleverancier. Dit is gelijk ook de beste tip in dit artikel, omdat dit je al snel honderden euro’s per jaar op kunt leveren.

Jarenlang bij dezelfde leverancier blijven lijkt misschien lekker vertrouwd en veilig, ik heb dit ook zeker 15 jaar volgehouden, maar niets is minder waar. De energie die je huis binnenkomt is gewoon hetzelfde, het maakt echt niet uit aan wie je de rekening betaald.

Als je voor dezelfde service enkele tientjes per maand minder hoeft te betalen, is dit toch altijd goed! Hou je toch weer geld in je zak, wat je kunt uitgeven aan veel leukere dingen dan de energierekening.

Wil je meer informatie over besparen?
Kijk dan eens bij mijn “Ultieme Bespaartips” en bespaar op veel meer dan energie alleen!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie