mei 23, 2024
Artikelen

Kosten besparen op het opladen van jouw elektrische auto: 3 tips

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Hoeveel mensen hebben vorig jaar de pijn aan de pomp gevoeld? Zeker op het moment dat de benzineprijs tot ruim boven de twee euro per liter steeg. Dat was voor veel mensen ook het moment dat ze op zoek gingen naar een andere auto. Elektrisch rijden werd al steeds populairder, maar sindsdien is die populariteit alleen maar verder toegenomen. Toch moeten we ook kritisch blijven. Want hoewel het opladen van een elektrische auto inderdaad een stuk voordeliger is dan tanken, is het toch slim om te kijken hoe je hier verder nog op kunt besparen. Gelukkig is dit zeker mogelijk. In dit artikel vind je drie tips hoe je de nodige euro’s kunt besparen op het opladen van jouw elektrische auto.

1.      Download een laadpaal-app

De beste manier om de nodige kosten te besparen is door een slimme laadpaal-app te downloaden. Deze apps vertellen je niet alleen waar je een laadpaal in Eindhoven of elders in het land kunt vinden, maar ook welke tarieven zij hanteren. Op die manier kun je heel eenvoudig de verschillende laadpalen bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Zo vind je dus altijd binnen één oogopslag de voordeligste laadpaal. Bovendien laat de app ook weten of de laadpaal wel of niet beschikbaar is. Zo rij je niet onnodig naar een laadpunt die al bezet is en bespaar je zowel tijd als geld.

2.      Laad via een eigen laadpunt

Heb je een eigen parkeerplek of oprit? Dan is het slim om zelf een laadpunt te plaatsen. Heel fijn om zo altijd een plek tot je beschikking te hebben om op te kunnen laden. Dat niet alleen, het scheelt je ook nog eens veel geld. Je betaalt enkel de elektriciteitskosten die zijn afgesproken met jouw energieleverancier. Hoeveel de energieprijzen stijgen, weegt dat niet op tegen de gemiddelde brandstofkosten. Bovendien ben je zo ook veel minder geld kwijt dan als je bij een openbaar laadpunt komt, want hier betaal je logischerwijs extra omdat je van dit punt gebruik mag maken.

Let op: als je niet over een eigen parkeerplek beschikt, kun je er ook voor kiezen om bij de gemeente een openbaar laadpunt bij jou in de straat aan te vragen. Dit betekent echter niet dat deze voor jou gereserveerd is. Iedereen mag hier gebruik van maken en dan betaal je meer dan wanneer hij enkel in jouw bezit is.

3.      In combinatie met zonnepanelen

Beschik je al over het ultieme voordeel van een privé parkeerplek en eigen laadpaal? Dan heb je natuurlijk al fiscaal gezien enorm veel mazzel. Je kunt het echter nóg aantrekkelijker maken door dit in combinatie met zonnepanelen te doen. Met behulp van zonnepanelen wek je op natuurlijke wijze elektriciteit op. Hierdoor kun je je auto bijna kosteloos opladen. Met een gemiddeld aantal zonnepanelen op je dak, kun je meestal genoeg stroom voor veertig á vijftig elektrische kilometers per dag opwekken! 

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie