juli 14, 2024
Online geld verdienen Tips

Hoger scoren in google?

hoger scoren in google

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Je bent super enthousiast begonnen met je eigen website maar je krijgt maar weinig tot geen bezoekers. Na enkele weken vraag je jezelf misschien af waarom je er nog energie in steekt? Hoger scoren in google, hoe doe je dat nu eigenlijk?

Lees er hier alles over…

Introductie SEO

Als aanvulling op mijn artikel over Affiliate Marketing wil ik je wat tips geven zodat je steeds beter gaat ranken met je website. Hoe hoger je staat in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers je op jouw website mag verwelkomen.

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie wil zeggen dat de berichten die je voor je website schrijft, zo goed mogelijk geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

Uiteindelijk wil je het liefst gratis bezoekers ontvangen die via een zoekmachine naar jouw onderwerp gezocht hebben. Dan is het handig dat je op de eerste pagina van de zoekresultaten te vinden bent.

Bedenkt wel dat je er een kloppend geheel van maakt dus geen vreemde constructies verzinnen, speciaal voor google. Maak waardevolle content zodat je bezoeker er ook echt iets aan heeft.

hoger scoren in google

Hoger scoren in google door goed zoekwoorden onderzoek

Als je hoger wilt scoren in google moet je goed onderzoeken op welk zoekwoord of zoekwoorden je gevonden wilt worden. We onderscheiden 2 varianten. De korte zoekwoorden en de lange zoekwoorden.

Short tail zoekwoord

Een Short tail zoekwoord is zoals de naam al doet vermoeden een kort zoekwoord, dus bijvoorbeeld voetbal. Het voordeel is natuurlijk dat er maandelijks heel veel mensen zoeken op zo’n woord, maar het grote nadeel is dat de concurrentie van andere websites enorm is. Vaak zitten er grote bedrijven achter de websites en die hebben bakken met geld om uit te geven aan SEO. Daar kom je dus zomaar niet tussen.

Long tail zoekwoord

Wil je sneller hoog scoren in google? Dan is het raadzaam om naar long tail zoekwoorden te kijken. Dit doe je door meerdere woorden te kiezen of een korte zin. Je kiest dus niet voetbal maar bijvoorbeeld voetballen op kunstgras, of zaalvoetbal voor dames. Deze langere zoekwoorden worden niet zo vaak gezocht op zoekmachines maar de mensen die ernaar zoeken zijn wel geïnteresseerd in jou onderwerp. Ook heb je vaak minder last van concurrentie van andere websites en kom je dus makkelijker hoger in google.

Kwfinder.com

Op bijvoorbeeld kwfinder.com of semrush.com kun je zoekwoorden onderzoek doen. Elke 24 uur kun je een bepaald aantal zoekwoorden gratis invullen.

zoekwoord voetbal

Vul je zoals hierboven bijvoorbeeld voetbal in, dan krijg je diversen resultaten te zien waaruit je de beste kunt kiezen. Voetbal is dus een short tail zoekwoord en zoals je ziet zoeken er maandelijks gemiddeld 134.444 mensen op dit woord.

Kies je voor live voetbal kijken, wat een long tail zoekwoord is, dan heb je  4400 mensen die hierop zoeken. Deze mensen zijn echter wel gericht op dit onderwerp en zullen dus sneller geneigd zijn om jou website te bezoeken.

Hoe specifieker je zoekwoord, hoe minder mensen daarop zoeken. Je hebt dan echter ook veel minder concurrentie. Het is dan dus makkelijker om op pagina 1 van de zoekmachines te komen. Pagina 1 levert je altijd bezoekers op, want zeg nu zelf: Hoe vaak ga je zelf naar pagina 2 of 3?

Hoger scoren in google door goede teksten te schrijven

Als je een goed woord of goede zin hebt gevonden, ga je de content maken. Let er hierbij op dat je voor mensen schrijft en niet voor de zoekmachines. Je tekst moet supergoed en waardevol zijn voor je bezoekers en gebruik vooral goed taalgebruik.

Zorg ervoor dat je zoekwoord in de titel voorkomt, het liefste vooraan.

Je tekst moet ook relevant zijn voor jou website en schrijf minimaal 1000 woorden. Jaren geleden kon je hoger scoren in google met een paar honderd woorden, maar nu is het van belang om langere en betere teksten te schrijven.

Doe goede research naar jou onderwerp, kijk bijvoorbeeld op andere websites, of lees een boek. Op deze manier kun je content maken waar je bezoekers wat mee kunnen.

Als laatste wil ik je meegeven dat het ‘not done’ is om teksten van andere websites of waarvandaan dan ook te kopiëren en in jou bericht te plakken. Zoekmachines zijn hier niet blij mee en je zult dan nooit hoger scoren in google. Je wilt toch op pagina 1 terecht komen? Schrijf dan unieke teksten in je eigen woorden.

Uitbesteden van teksten

Hoe vaker je teksten schrijft hoe beter en handiger je hierin wordt. Heb je nu echt geen ambitie om zelf een tekst te fabriceren? Dan is er natuurlijk hulp, want je kunt via bijvoorbeeld sitedeals.nl tekstschrijvers vinden die, tegen vergoeding, een goede tekst kunnen aanleveren.

Dit is een zeer goede optie als je weinig tijd over hebt of als je meerdere websites bezit.

Tekst optimaliseren

Als je de tekst klaar hebt, is het tijd om hem te optimaliseren. Let erop dat je regelmatig een enter geeft zodat je alinea’s niet te lang worden. Een regel of 4 tot 5 is wel maximaal om het goed leesbaar te houden. Bijna niemand houdt ervan om lange lappen tekst te lezen.

Gebruik Kopteksten om de verschillende gedeeltes/hoofdstukken van je tekst te onderscheiden. Verwerk je zoekwoord of zin minimaal 1 keer in een koptekst.

Je zoekwoord of zin moet meerdere keren terugkomen in je tekst. Maak je zinnen niet te lang. Met korte zinnen verslapt de aandacht van je bezoekers minder snel. Eventueel kun je enkele belangrijke woorden vet gedrukt maken om ze extra te laten opvallen.

Hoger scoren in google met behulp van afbeeldingen en andere media

Wat is een goede tekst zonder wat leuke afbeeldingen om het geheel wat aan te kleden. Op saaie lange stukken tekst zit geen mens te wachten.

Zorg er dus voor dat je wat afbeeldingen of video’s toevoegt die ook relevant zijn voor je tekst. Let er wel op dat je afbeeldingen niet teveel kb’s zijn, want dat heeft een negatief effect op de laadtijd van je website. Als het te lang duurt voordat je pagina of bericht op het scherm verschijnt, vinden veel mensen al gauw het kruisje rechts bovenin zeer aantrekkelijk worden.

Vul altijd de titel, alt-tekst en omschrijving in bij elke afbeelding. Ook is het verstandig om je zoekwoord of zin als titel te gebruiken bij de eerste afbeelding.

seo tekst

Links plaatsen in je bericht

Google is dol op interne links. Dit zijn links in je bericht die verwijzen naar een andere pagina of een ander bericht of je website. Als je een goede linkstructuur hebt op je website, dan ziet google dat als een pluspunt.

Heb je dus een alinea in je tekst die mooi aansluit op een ander bericht, link hier dan naartoe. Gebruik relevante tekst voor je links en niet iets van ‘klik hier’ want google wil duidelijkheid over waar je naartoe linkt.

Externe link zijn links die verwijzen naar een andere website, om bijvoorbeeld meer informatie te krijgen over een bepaald onderwerp. Gebruik externe links niet teveel en niet in elk bericht anders gaat google je zien als commerciële of verkoop website in plaats van een autoriteit op een bepaald gebied.

Yoast SEO

Een mooie plug-in voor een wordpress website is yoast.com. yoast analyseert je tekst terwijl jij hem tikt. Yoast geeft fouten of verbeterpunten aan zodat je tekst zo optimaal mogelijk wordt gemaakt voor zoekmachines.

De Snippetvoorvertoning is een handig hulpmiddel om de juiste tekst in te stellen die potentiële bezoekers zien bij de zoekresultaten. Maak mensen nieuwsgierig naar jou website via de snippet.

Denk er ook hier aan dat je tekst goed leesbaar moet blijven voor je bezoekers, dan is yoast maar iets minder tevreden!

woordspin seo

Hoger scoren in google, door middel van de linkbuilding masters!

Vind je dit nou teveel gedoe of heb je te weinig tijd om je hierin te verdiepen? Of je wilt het professioneel aanpakken, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van linkbuilding masters.

Directeur en oprichter Jasper Gunsing is al in 2009 begonnen om kleine en grote ondernemers te helpen met het optimaliseren van hun websites voor google. Inmiddels heeft dit bedrijf, wat gevestigd is in Arnhem, al vele enthousiaste medewerkers die klaar staan om jouw website naar de top te loodsen.

Bedenk wel dat optimalisatie voor zoekmachines een proces is wat minimaal enkele maanden duurt. Je zult echter elke maand zien dat je meer bezoekers krijgt en dat je steeds hoger gaat scoren in google!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie