Hoeveel verdient een voetballer in Qatar? - Het Inkomen Van.nl
Sporters 8 maart 2019
Ronald Geen reacties

Benieuwd naar het inkomen van voetballers in Qatar, ofwel de Zandbak? Je leest het hier!

Je hoort het maar al te vaak: een bekende voetballer, die naar Qatar, ofwel de ‘zandbak’, verhuist om daar te gaan voetballen. Wesley Sneijder is daar natuurlijk één van de bekendste voorbeelden van.

Maar hoeveel verdien je daar nou eigenlijk als voetballer? Verdient een ‘gemiddeld’ voetballer daar net zo veel als bekende voetballer die uit een Europese competitie afkomstig is?

Op deze pagina lees je alles over het inkomen en salaris over voetballers in het Midden-Oosten, specifiek Qatar.

Gemiddeld salaris voetballers in Qatar

Een gemiddelde voetballer zal in Qatar niet zo gek veel verdienen. Het echte geld is namelijk voor de échte sterspelers, zoals Wesley Sneijder bijvoorbeeld.

Een gemiddeld salaris ligt tussen de 5000,- en 20.000 euro per maand. Dat is voor voetballers die in de hoogste voetbalcompetities van de Verenigde Arabische Emiraten spelen. Hierbij komen dan nog wel de bonussen, deze kunnen oplopen tot een maandinkomen van pakweg 35.000 euro per maand.

Let wel op dat het salaris voor voetballers in een lagere divisie, een stuk minder verdienen. Hier is een salaris van tussen de 1000 en 2500 euro per maand gemiddeld te noemen.

Hoeveel verdient een sterspeler in Qatar (de Zandbak)?

Waar het gemiddelde inkomen van ‘normale’ voetballers dus niet zo gek hoog ligt, is het inkomen van een sterspeler een stuk hoger.

Een sterspeler als Asamoah Gyan pakt bijvoorbeeld ruim €1.000.000, per maand. Dat is dus zo’n 12 miljoen euro per jaar en is ook nog eens exclusief bonussen.

Volgens verschillende bronnen zou Sneijder zo’n 3,75 miljoen euro verdienen in anderhalf jaar tijd. Hier kunnen ook nog bonussen bijkomen, waarbij het inkomen makkelijk naar 5 miljoen euro per jaar zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *