juli 14, 2024
Tips

Geld besparen met een modaal inkomen

geld besparen modaal inkomen uitgelichte afbeelding

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Het modale inkomen in Nederland was in 2020 circa €2.250 euro netto per maand. Dit bedrag is overigens niet het gemiddelde, maar het bedrag dat het vaakst wordt verdiend.

Geen slecht salaris, al zeg ik het zelf. 😅 Vooral tweeverdieners kunnen hier prima van leven: circa €4.500 euro per maand als je beiden fulltime werkt.

Je zou denken dat je met zo’n salaris geen geldproblemen kunt hebben, maar het tegendeel is waar. Het gaat er immers niet om hoeveel je verdient, maar hoeveel je overhoudt.

Lees er hier meer over!

Ander soort tips voor het besparen van geld met een modaal inkomen

Geld besparen met een modaal inkomen is heel anders dan geld besparen met een minimum of bovenmodaal inkomen. Je zou het misschien niet verwachten, maar het regelen van je financiën neemt bij verschillende inkomensklassen hele andere vormen aan. En bij elke vorm gelden weer hele andere tips.

Iemand met een modaal inkomen gaat niet vijf verschillende supermarkten af om een paar euro te besparen, terwijl deze tip wél veel verschil kan maken voor mensen met een minimum inkomen. En iemand met een minimum inkomen zal weinig hebben aan tips over investeren en beleggen, terwijl iemand met een bovenmodaal inkomen daar wel veel aan kan hebben.

Geld besparen voor mensen met een modaal inkomen

Deze tips zijn geschreven door een expert op het gebied van financiën met een modaal inkomen: Sandra van de blog ikbenjanmodaal.nl en schrijver van het boek Jan Modaal’s Money Game.

Wist je dat het pantoniem ‘Jan Modaal’ gebruikt wordt voor mensen met een modaal inkomen? Op haar blog deelt Sandra allerlei tips over het regelen van je financiën wanneer je een modaal inkomen hebt en speciaal voor Succesvol-Leven.nl heeft ze 3 extra tips verzameld.

Geld besparen met een modaal inkomen met behulp van Jan Modaal's Money Game

01. Automatiseer de financiële taken

Wist je dat je bijna alle financiële taken kunt automatiseren? Zo zorg je ervoor dat het regelen van jouw geldzaken geen tijdrovende klus wordt én het zorgt ervoor dat je automatisch meer gaat overhouden en meer geld gaat sparen. Ideaal, toch?

In het boek Money Game leer ik je hoe je een systeem opbouwt waarmee je in slechts 5 minuten per maand al jouw financiën kunt regelen. Zodra je eenmaal een goed systeem hebt, hoef je er nauwelijks nog tijd aan te besteden. Alvast een korte opsomming met taken die je kunt automatiseren:

  • Zoveel mogelijk terugkerende uitgaven via automatische incasso laten verlopen.
  • Periodieke overboekingen instellen (bijvoorbeeld voor donaties, alimentatie, bijdragen, zakgeld kinderen).
  • Stel een periodieke overboeking in naar je spaarrekening om direct na het ontvangen van je salaris te sparen.
  • Gebruik verschillende spaarrekeningen (of spaarpotjes voor verschillende spaardoelen.
  • Jaarlijkse uitgaven? Stel een periodieke overboeking in per maand naar een spaarrekening hiervoor.

Klinkt het ingewikkeld? In Money Game leg ik het uitgebreid uit en laat ik het zien aan de hand van visuele beelden. En onthoud: je hoeft het slechts eenmalig uit te zoeken en in te stellen, want de rest gaat vanzelf.

02. Budget opstellen voor een modaal inkomen

De meeste mensen rennen weg zodra ik het woord ‘budget’ noem. 😂 Dat is nergens voor nodig! Een budget hoeft niet beperkend te zijn en je hoeft al zeker niet extreem te beknibbelen. Sterker nog: een budget heeft niet eens klein te zijn. Het is namelijk niks meer of minder dan het vaststellen van een maximaal bedrag dat je wil gaan uitgeven aan iets. Dat kan bijvoorbeeld €200 euro per maand zijn voor de boodschappen, maar het kan ook €1.500 euro zijn. Zolang het maar past binnen jouw inkomen en jouw andere uitgaven. 

Tot op de cent budgetteren is alleen noodzakelijk wanneer je een minimum inkomen hebt. Met een modaal inkomen is het eigenlijk onnodig extra werk om allerlei uitgaven te categoriseren in een Excel-bestand. Daarom geef ik altijd de tip om maximaal 2 á 3 budgetten vast te stellen: één voor de boodschappen en één voor alle overige dingen.

03. Spaar direct na het ontvangen van salaris

Het is eigenlijk een cliché-tip in het wereldje der persoonlijke financiën, maar wel een heel belangrijke: zet spaargeld apart direct na het ontvangen van jouw salaris. Wacht niet tot het einde van de maand om te kijken of er wat overblijft, maar doe het precies andersom. Zet geld apart op een spaarrekening en leef van het geld dat je daarna overhoudt. Extra tip: verberg de spaarrekeningen in jouw bank app. Zo word je niet continue geconfronteerd met het geld dat jou staat uit te lokken. 😉

Zet je het geld apart zodra jouw salaris binnenkomt, dan wordt de kans veel groter dat je meer geld spaart dan wanneer je zou wachten tot het einde van de maand. Ook heb je hierdoor meer zicht op het geld dat je te besteden hebt (jouw vastgestelde budget uit tip 2), waardoor je zonder schuldgevoel leuke dingen kunt doen. Je hebt immers al geld apart gezet en de rest mag je uitgeven. Nog een kleine toevoeging: je kunt dit natuurlijk ook perfect combineren met het automatiseren van jouw financiën (tip 1 uit dit artikel).

Het ideale systeem voor mensen met een modaal inkomen

De makkelijkste en leukste manier om je financiën op orde te krijgen? Dat is natuurlijk Money Game. Het werd al een paar keer genoemd hierboven: Money Game is de methode die Sandra heeft ontwikkeld voor mensen met een modaal inkomen.

Met deze methode kun je een financiële basis voor jezelf opbouwen én kun je gebruikmaken van de bulletproof methode voor je maandelijkse financiën. Volg het stappenplan (of eigenlijk het speelbord) van Money Game en dan hoef je niet meer wakker te liggen van geldzorgen, want al jouw geldzaken kunnen geregeld worden in slechts 5 minuten per maand.

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie