juli 14, 2024
doelen stellen stap 1

Stap 1: Doelen stellen

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Zou jij dolgraag je (financiële) situatie willen verbeteren? Ben je er helemaal klaar mee, dat je elke maand rood staat? In deze serie neem ik je stap voor stap mee op weg naar een beter leven. Stap 1 is doelen stellen. Dit hoeft niet altijd om geld te gaan.

Het bepalen van je doel is het eerste wat je moet doen, als je de huidige situatie wilt verbeteren. Zonder juiste koers eindigt zelfs het modernste schip dobberend op zee. Volg deze serie en leer hoe je stap voor stap rijk en succesvol kunt worden op elk gebied van je leven.

Inleiding

Wat kun je zoal verwachten van dit complete stappenplan voor rijkdom en succes? In deze serie laat ik je kennismaken met begrippen als doelen stellen, mindset, doorzettingsvermogen, visualisatie, wet van de aantrekkingskracht, de 10% regel en nog veel meer. Stuk voor stuk ‘skills’ die je moet beheersen om vooruit te komen in het leven!

Kortgezegd kan deze serie je alle tools geven om jouw leven een stukje beter te maken. In dit 1e artikel beginnen we met het stellen van een doel.

doelen stellen

Waar ben je nu?

Het is natuurlijk leuk om te weten wat je wil en waar je naartoe wil werken, maar eerst zul je er bewust van moeten zijn waar je nu staat. Waar sta je op dit moment in je leven? Hoe sta je er voor op het gebied van je bankrekening, relaties, werk, privéleven?

Schrijf de huidige situatie op een stuk papier. Op deze manier ben je er bewust mee bezig en is het leuk om later terug te kijken naar de weg die je afgelegd hebt.

Het stemmetje in je hoofd

Als je plannen aan het smeden bent voor de toekomst moet je vooral niet naar dat stemmetje in je hoofd luisteren. Die wil helemaal niet dat jij doelen gaat stellen, want dat is niet comfortabel, veilig en vertrouwd.

Jouw hersenen zijn geprogrammeerd voor lijfsbehoud. Als je dus spontaan ideeën krijgt, zul je binnen enkele seconden al smoesjes gaan verzinnen waarom dat doel niet haalbaar is. Het veiligste is namelijk stil zitten op de bank en een filmpje kijken. Gewoon doen wat je altijd doet is het beste voor je, zegt je verstand. Lees meer over deze 5-seconde regel.

Als je hier naar luistert, zul je dezelfde resultaten blijven halen die je tot nu toe behaald hebt. Je zult dus écht moeten veranderen als je een beter leven wilt hebben.

Doelen stellen doe je dus op zo’n manier zonder naar dat negatieve stemmetje te luisteren. Laat je gedachten de vrije loop, want op dat moment is niets te gek. Het zijn jouw gedachten.

Doelen stellen

Als je je ervan bewust bent dat je gewoon door moet gaan, zonder naar die negatieve gedachten te luisteren, is het nu belangrijk dat je opschrijft wat je wilt bereiken.

Wat is jouw ultieme doel  of heb je meerdere kleinere doelen? Denk groot, want doelen stellen doe je met je gedachten en je kunt alles bedenken en dus ook bereiken wat je maar wilt.

Als het concept doelen stellen helemaal nieuw is voor je, is het misschien slimmer om wat kleiner te beginnen. Schrijf bijvoorbeeld op waar je binnen nu en een jaar wilt staan. Doe dit zo nauwkeurig en gedetailleerd mogelijk.

Niet te makkelijk

Maak jouw doel echter niet te makkelijk. Iedereen kan het doel stellen dat hij elke maand €10 gaat sparen. Daar is niets moeilijkst aan. Het is juist de bedoeling dat je een doel wilt bereiken waarvan je geen flauw benul hebt, hoe je het voor elkaar gaat krijgen. Het hoeft niet gelijk een Villa in Zuid Spanje en een Porsche te zijn, maar zorg dat het wel de moeite waard is, als je er later op terug kijkt.

Wat zou jouw leven echt verbeteren? Denk hierover na en noteer alles wat je zou willen.

Ter afsluiting nog even een podcast van Michael Pilarczyk over het stellen en behalen van doelen. Deze waardevolle informatie kun je ook lezen in zijn boek ‘Master your Mindset‘ waar hij dieper op dit onderwerp ingaat.

volgende stap

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie