juli 14, 2024
Reviews

P.T. Barnum en de kunst van het verkrijgen van geld

Barnum uitgelichte afbeelding

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

De kunst van het verkrijgen van geld van P.T. Barnum is een boek wat zich voornamelijk richt op het ondernemen. Wat moet je doen en laten als je een eigen bedrijf hebt, maar ook als je geen ondernemer bent, kun je de adviezen in dit boek ter harte nemen.

De gouden regels voor geld verdienen, kunnen ook jouw leven veranderen! Lees verder en ontdek welke regels dit zijn in deze review!

P.T. Barnum

Phineas Taylor Barnum was één van de beroemdste Amerikanen uit de 19e eeuw. Hij werd vooral bekend door het Barnum & Bailey circus (1871-2017) en zijn ‘freak’ shows. 1 van zijn favariete uitspraken was dat er elke minuut wel een sukkel geboren werd. Daarmee bedoelde hij dat er altijd mensen zullen zijn die voor de gek gehouden kunnen worden.

Niet op een slechte manier, maar puur om ze te vermaken. Met zijn circus/freakshow reisde hij ook europa door, waar het een groot succes werd. Later schreef hij enkele boeken waaronder de kunst van het verkrijgen van geld.

Jouw Passie

Na een inleiding, die ietwat moeilijk te begrijpen/lezen is, begint P.T. Barnum met het beschrijven van je roeping. Vroeger was het de gewoonte om als ouders, het beroep van je kinderen te bepalen. Jantje zou timmerman worden en Pietje moest bakker worden.

Natuurlijk heeft ieder mens zijn eigen kwaliteiten. Geen mens is hetzelfde en wat voor de één super interessant is, is voor de ander saai. Wordt je, net als vroeger, min of meer gedwongen in een bepaald beroep, dan zul je daar een leven lang tegen de stroom in roeien.

Als je je roeping vindt, zul je elke dag je werk met passie en plezier doen. Op deze wijze zul je een gelukkig en succesvol leven leiden.

Schulden

Probeer ten alle tijden schuld te vermijden. Als je de slechte gewoonte hebt om alles maar te lenen, zul je nooit rijk worden.

Hij heeft het dan niet over geld lenen om er winst mee te maken of over een hypotheek, dat is weer een ander verhaal. De les die Barnum hier over wil brengen is dat je nooit moet lenen voor luxe artikelen zoals kleding, voedsel of een auto. Als je eenmaal die gewoonte hebt aangeleerd, zul je blijven lenen en je hele leven moeten afbetalen.

Doorzettingsvermogen

Als je financieel onafhankelijk wilt worden, is het belangrijk dat je doorgaat totdat je dit bereikt hebt. Bijf dus volhouden als je voelt dat je op de juiste weg zit, want uiteindelijk zal het zich uitbetalen. Geef je echter op, zul je nooit weten wat je had kunnen bereiken. Vaak stoppen mensen net als ze op het punt staan om succes te behalen.

Barnum armoede

Rijke mensen worden arm, arme mensen rijk

P.T. Barnum geeft in het boek een mooi voorbeeld over de waarde van geld. Een rijk man laat zijn familie een fortuin achter bij zijn overlijden. De oudste zoon heeft het bedrijf mee opgebouwd en weet de waarde van geld. Zijn jongere broertje krijgt echter te horen dat hij nooit zal hoeven werken voor zijn geld. Er is genoeg geld om van te leven.

De jongste zoon hoeft er niet zelf voor te werken, waardoor hij een verwend mannetje wordt. Op school denkt hij dat hij alles mag en op latere leeftijd volgen er wilde feesten en dure sportauto’s. Uiteindelijk zal deze zoon in armoede sterven en als hij kinderen heeft, zullen die weer leren hoe ze rijk kunnen worden.

Het is dus belangrijk om de waarde van geld te erkennen door bloed, zweet en tranen.

“Als je door ervaring rijk wordt, zul je dankbaar zijn voor wat je hebt en het niet als vanzelfsprekend beschouwen”

Blijven leren

Lees elke dag vakbladen, de krant of boeken over persoonlijke ontwikkeling zodat je blijft leren. P.T. Barnum geeft aan dat je in ieder geval de ontwikkelingen in jouw branche goed moet onderzoeken, om niet achterop te raken. Mooi voorbeeld zijn de vele offline winkels die failliet gaan omdat ze te weinig inspelen op het internet.

Tijden veranderen en als je niet zorgt dat je mee vooraan rent, zul je ten onder gaan.

Investeren

Als je veel geld hebt, moet je een manier zoeken om het te investeren. Bij de bank zul je nooit rijk worden van de rente, zeker niet nu hij zo historisch laag staat. Zoek dus lucratieve investeringen voor je geld, maar pas op dat je gematigd investeert. Geef er nooit meer dan uit dan je bereidt bent te verliezen.

Het kan nog zo goed voelen, als het fout loopt, ben je alles kwijt. Investeer dus verstandig en spreidt je risico, zet niet al je geld in op één paard, maar zoek meerdere projecten zodat de kans van slagen groter wordt.

Zaaien en oogsten

Halverwege het boek, spreekt Barnum over reclame maken. Door reclame te maken laat je de mensen weten dat jij iets voor ze hebt. Zoals hierboven al vermeldt, zul je doorzettingsvermogen moeten hebben, ook als het gaat om reclame maken.

Barnum advertentie

Als je één advertentie plaatst en gelijk begint te zeuren dat je geen verkopen hebt, begrijp je het concept niet helemaal. Je zult moeten blijven adverteren met jouw oprechte product of dienst om effect te zien.

Klantvriendelijkheid

Een goede relatie met je klanten is zeer belangrijk voor het slagen van je onderneming. Je kunt mensen jouw product eenmaal aansmeren met rare trucjes, maar die mensen zie je nooit meer terug. Als je oprecht een goed product of goede dienst aanbiedt en je vriendelijk en beleefd met je klanten omgaat, zul je die klanten blijven interesseren voor wat je aanbiedt.

Geheim

Houdt je successen of verliezen voor jezelf. Het heeft geen nut om iedereen te vertellen hoe je dat grote succes hebt behaald. Je wint er helemaal niets mee, maar kan er alles mee verliezen als die informatie in de verkeerde handen valt.

Houdt zeker verliezen en mislukte deals geheim. Als je deze prijsgeeft, schaadt je je reputatie. Als potentiële klanten te horen krijgen dat je vaak foute beslissingen maakt, ben je ze waarschijnlijk voor altijd kwijt.

Eerlijkheid

Verdien je geld op een eerlijke manier. Het is makkelijk om snel veel geld te krijgen via het illegale circuit, maar de gevangenissen zitten vol met mensen die zo snel rijk wilden worden. Volg je passie, houdt je focus op het einddoel en blijf volhouden als je weet en voelt dat je goed bezig bent.

Dit zijn de ingrediënten om op een eerlijke manier en door hard werken en doorzetten, jou financiële zorgen voor altijd achter je te laten.

Eindoordeel over het boek van P.T. Barnum

De kunst van het verkrijgen van geld van P.T. Barnum is een boek met minder dan 100 pagina’s. De inleiding vond ik vrij moeilijk, maar het verhaal op zich is duidelijk. Omdat dit boek niet zo’n dikke pil is, ben je er vrij snel doorheen. Als je dus niet zo van lezen houdt, is dit een goede optie om toch aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Als je dit boek aanschaft, ontdek je nog veel meer tips om jouw leven tot een succes te maken!

Het mooiste is nog dat dit boek verkrijgbaar is voor slechts €6,47. Je betaalt alleen de verzend- en behandelkosten. Als je dit boek bestelt, krijg je er ook nog meerdere bonussen bij ter waarde van €158,85:

barnum de film

Wat P.T. Barnum kon bereiken in de 19e eeuw is nog steeds van toepassing op onze moderne samenleving. Pas de tips in “de kunst van het verkrijgen van geld” toe in je dagelijks leven en wordt rijk en succesvol!

Er is ook een film over het leven van Phineas Barnum (gespeeld door Hugh Jackman. Deze film laat je precies zien wat je moet doen om rijk en succesvol te worden. Met zijn “freakshow” trekt hij veel bezoekers, maar hij zal grote teleurstellingen moeten overwinnen om de top te bereiken. The greatest Showman is dus een echte aanrader.

Als je het concept rijk en succesvol een beetje door hebt, zal het achterliggende verhaal je écht raken. Doelgericht te werk gaan, Doorzettingsvermogen en een sterke visie zijn kenmerken die P.T. Barnum zo succesvol hebben gemaakt. Ondanks de vele tegenslagen die op zijn pad komen, weet hij toch te slagen!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie