juni 16, 2024
Reviews

5 seconde regel Review!

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Het boek ‘de 5 seconde regel’ behandelt de manier waarop je brein werkt.

Wil je rijk en succesvol worden? Dan is de 5 seconde regel een goed boek om dit te bereiken. Je gaat ales leren over de 5 seconde regel. Lees snel verder in deze review, voordat je brein smoesjes gaat verzinnen waarom het geen goed idee is.

Wat is de 5 seconde regel?

wie kent het niet? Je krijgt een goed idee en binnen enkele seconden geeft jouw brein je allerlei excuses waarom het een slecht idee is. Waarom zou jij dat goede idee tijdens de vergadering  ter sprake brengen? Wat zal de rest er wel niet van denken? Denk er nog maar eens goed over na, voordat je iets impulsiefs doet! Jouw idee wordt toch niet goedgekeurd!

Als dit soort situaties je bekend in de oren klinken, is dit artikel zeker de moeite waard om eens door te lezen. Mel Robbins beschrijf in haar boek ‘de 5 seconde regel’ hoe je jouw brein te snel af kunt zijn.

Over Mel Robbins

Mel is geboren op 6 Oktober 1968 en groeide op in Michigan, Verenigde Staten. In 1994 haalde ze haar diploma en ging aan de slag als advocate. Toen ze haar baan verloor en thuis kwam te zitten, ging het bergafwaarts met haar.

Haar man Chris had, samen met een zakenpartner, een restaurantketen opgezet wat zo goed draaide dat ze teveel en te snel gingen uitbreiden. Alles klapte als een kaartenhuis in elkaar en de rekeningen stapelden zich op. Elke dag hingen de incasso bureaus aan de telefoon.

Mel had geen ambitie meer om uit bed te komen, ontbijt te maken en de kinderen op tijd op de bus te zetten. Vanwege alle problemen was ze ook kortaf tegen Chris, die ‘s-ochtends al vroeg vertrok om de zaak te redden en om ruzie te voorkomen.

Na enkele maanden aanmodderen, zag Mel bij toeval een lancering op de televisie. NASA telde af van 5 naar 1 en ze dacht: “Dat doe ik morgenvroeg ook, ik lanceer mezelf uit bed en ga mijn leven weer op de rails brengen.” Op dat moment is de 5 seconde regel ontstaan.

Van het een kwam het ander en Mel helpt nu andere mensen met de 5 seconde regel en ze spreekt vaak voor volle zalen. Ze heeft hiermee miljoenen mensen geïnspireerd om een meer succesvol leven te krijgen.

Ze werd gevraagd voor TEDx San Francisco en ze gaf daar een 21 minuten durende presentatie die op youtube al meer dan 17 miljoen keer is bekeken. In 2011 heeft ze het boek ‘Stop saying you’re fine’ geschreven en in 2017 kwam ‘de 5 seconde regel’ uit, waarover dit artikel gaat.

Waar wacht je op?

In het boek geeft ze een mooi voorbeeld van iemand die in de kroeg staat met wat collega’s om een grote verkoop te vieren. Verderop staat een knappe vrouw te kletsen met wat vriendinnen. Hij denkt: “ik stap erop af, wat heb ik te verliezen.” Binnen 5 seconde trapt zijn brein op de noodrem en fluistert hem in gedachte toe dat ze misschien al getrouwd is, dat het veel te snel is na zijn scheiding en dat zo’n mooie vrouw nooit wat in hem zou zien.

Jouw brein wil jou ten alle tijden beschermen tegen de boze buitenwereld. Niemand wil een blauwtje lopen en voor gek staan. Mel Robbins heeft ontdekt dat je actie moet ondernemen voordat je brein roet in het eten gooit. Als je binnen 5 seconde geen actie onderneemt, zul je nooit weten wat er was gebeurd als je er wel voor ging.

Stel nu dat die knappe vrouw wel wat in jou had gezien? Dat zul je nu nooit te weten komen, kans verkeken. En zo maken we dagelijks dingen mee waar we geen actie op ondernemen.

Activerings energie

Het is wetenschappelijk onderzocht dat je meer moeite hebt om ergens mee te beginnen dan om ermee door te gaan. Deze activerings energie kun je zelf op gang helpen door de 5 seconde regel te gebruiken. Mel heeft de ‘word wakker uitdaging’ hiervoor bedacht en het werkt als volgt.

Stel je wekker een half uur eerder in dan normaal en als hij afgaat, tel je terug van 5 naar 1 en dan lanceer je jezelf uit bed. De eerste minuten zullen tegenvallen, maar later ben je blij dat je het gedaan hebt. Je hebt immers een half uur extra.

Opstaan is de eerste beslissing die je moet nemen als je wakker wordt. Kies ervoor om te snoozen en lekker verder te dutten, dan begint jou lichaam weer aan een slaapcyclus die je weer abrupt afbreekt omdat je er dan echt uit moet. Je lichaam heeft weer enkele uren voor nodig om in het normale ritme te komen.

Als je ‘s-ochtends jezelf dat activerings zetje kunt geven, dan kun je dit ook op andere punten toepassen gedurende de dag.

Een kind, wat graag tv kijkt, zal het moeilijk vinden om hem uit te zetten en buiten te gaan spelen. 9 van de 10 kinderen stellen dit zo lang mogelijk uit. Als ouder kun je ‘het eerste zetje’ geven door zelf de tv uit te zetten.

de 5 seconde regel

De 5 seconde regel werkt dus heel simpel. Je telt terug van 5 naar 1 en dan onderneem je actie. Optellen heeft geen enkele zin want dat is oneindig. Als je bij 1 bent aangekomen is dat definitief en er is alleen nog maar actie over. Over 3 gebieden krijgt Mel Robbins de meeste e-mails met vragen.

  1. Gezondheid
  2. Productiviteit
  3. Uitstelgedrag

Gezondheid

Alles wat je wilt met je gezondheid kun je bereiken met de 5 seconde regel. Afvallen, gespierder worden en fitter worden is allemaal mogelijk zolang je je eigen maar een schop onder je derrière geeft.

Je zult er echter nooit veel voor gaan voelen om te gaan afvallen of sporten. Je moet dus niet naar je gevoel luisteren maar 5,4,3,2,1 en hop de deur uit. Als je eenmaal bezig bent en het eindresultaat voor ogen houdt, gaat het je zeker lukken.

Productiviteit

Om productief te zijn moet je zorgen dat je niet afgeleid kunt worden als je bezig bent. Schakel je telefoon uit en laat de emails lekker staan voor later! Zorg er ook voor dat je doet wat het belangrijkste is op dat moment en houdt jezelf niet bezig met randzaken. Als er andere, afleidende gedachten bij je binnendringen kun je die de baas worden met de 5 seconde regel.

Uitstelgedrag

Uitstelgedrag is niet altijd slecht. Creatieve processen hebben nu eenmaal tijd nodig. Soms zal het eindresultaat beter worden als je het werk enkele dagen laat liggen. Je hebt dan tijd genoeg om na te denken en betere  manieren te vinden.

Destructief uitstelgedrag daarentegen is wel iets wat je moet vermijden. Je weet dat je het werk moet doen, anders zijn de gevolgen negatief. De reden dat we iets uitstellen wat we eigenlijk moeten doen is om stress te voorkomen. Je voelt je nu goed, dus waarom zou je iets gaan doen waardoor je jezelf niet meer zo goed voelt?

Ook hier kun je de 5 seconde regel goed gebruiken. Tel af, lanceer jezelf uit de bank en ga de dingen doen, die je moet doen!

Met de 5 seconde regel angsten overwinnen

De 5 seconde regel is ook ideaal om angsten te overwinnen. Vliegangst of pleinvrees kun je op deze manier te lijf gaan en je leert hoe je ermee om moet gaan. Mel spreekt over ankergedachten, die je kunnen helpen je angsten te overwinnen.

Denk niet dat jou vliegtuig gaat neerstorten, maar tel van 5 naar 1 en denk aan je bestemming. Waarom ga je er naartoe? Denk aan hoe je een paar uur later op een Zuid-Europees strand ligt te relaxen in het zonnetje met een cocktail in de hand.

Zelfvertrouwen

Om zelfvertrouwen te kweken, kun je gebruik maken van de 5 seconde regel. Door dingen te doen in plaats van erover na te denken en het dan te laten, kweek je steeds meer zelfvertrouwen.

Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe makkelijker je succesvoller wordt in het leven. Zoals de slogan van NIKE passend zegt: Just do it! Doe het gewoon, tel 5,4,3,2,1 en ga voor dat betere leven. Wie niet waagt, wie niet wint.

De 5 seconde regel is een boek wat niet mag ontbreken als je succesvol wilt worden. Koop ‘de 5 seconde regel’ en ga ervoor! Je kunt de regel op elk gebied van je leven gebruiken. Het boek staat boordevol andere informatie die ik hier niet heb besproken, dus geef jezelf die schop onder je achterste en ga ervoor!!!!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie