april 20, 2024
Artikelen

3x tips om als ondernemer beter met geld om te gaan

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Als ondernemer is het natuurlijk prettig als er genoeg geld binnenkomt. Dat is natuurlijk ook het doel van ondernemen. Toch blijft het belangrijk om goed met geld om te gaan, zodat je ook goed kunt inspelen op eventuele onvoorziene kosten. Hieronder geven we je een aantal tips hoe jij als ondernemer goed met je geld kunt omgaan.

1. Heb grip op het geld

De eerste tip is natuurlijk dat je weet wat je uit kunt geven. Met andere woorden: je moet grip hebben op het geld. Zo weet je bijvoorbeeld ook hoeveel je uit kunt geven aan een auto. Voor bijna iedere ondernemer is het namelijk een noodzaak om een auto te hebben. En deze auto moet natuurlijk wel een beetje representatief ogen; je gaat er immers klanten of andere zakelijke relaties mee bezoeken. Je komt dan al gauw uit op een wat nieuwere en dus duurdere auto, maar natuurlijk zit je er als ondernemer niet op te wachten om een zak vol geld voor een auto neer te leggen. Gelukkig hoef je niet per se een auto te kopen. Je kunt namelijk ook zakelijk een auto leasen. Zo betaal je maandelijks voor de auto, in plaats van dat je in een keer voor de auto betaalt. Bovendien heb je met financial lease ook nog eens recht op een aantal fiscale voordelen. Win-win!

Een manier om te besparen op de autokosten, is door elektrisch te gaan rijden. Een elektrische auto leasen is namelijk heel voordelig. Zo betaal je natuurlijk niet voor de brandstof en hoef je tot 2025 geen wegenbelasting te betalen. Hierdoor kun je weer geld investeren in andere zaken van jouw onderneming.

2. Investeren en sparen

Over investeren in de onderneming gesproken: dat is de tweede tip als het aankomt op beter met geld omgaan als ondernemer. Je zult denken dat dat ietwat tegenstrijdig is, aangezien je met investeringen altijd geld moet neerleggen. Toch zal dat het wel waard zijn, want door middel van investeringen laat jij jouw bedrijf meer groeien. Hierdoor is de kans groot dat je op een gegeven moment meer omzet zal draaien, waardoor het uiteindelijk eenvoudiger wordt om iedere keer wat geld op zij te zetten op bijvoorbeeld de zakelijke spaarrekening. Hierdoor bouw je een buffer op waardoor je onvoorziene kosten of belastingen zonder twijfel kunt betalen.

3. Maak gebruik van een boekhoudprogramma

Als ondernemer heb je te maken met inkomsten en uitgaven. Het kan overigens zijn dat je op een gegeven moment een punt bereikt dat je het overzicht niet meer zelf kunt bewaren. In dat geval is het belangrijk om gebruik te maken van een boekhoudprogramma. In zo’n programma kun je heel overzichtelijk alle inkomende en uitgaande kosten bijhouden. 

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie